Charlie St. Cloud

I går kväll var jag och såg filmen Charlie St. Cloud. Riktigt bra film, som jag rekomenderar! Kollade upp när den kommer visas i Sverige, vilket är i December (konstigt med tanke på att den anses som gammal här) men anyways, se den!De senaste dagarna har jag haft lite hemlängtan. Jag tycker fortfarande att det är fint med alla berg och palmer, att värmen är cool och att det är kul med allting som är annorlunda. Men nu när jag har varit här så pass länge så är allt inte så nytt och spännande längre, och allt annorlunda börjar bli ganska normalt. En månad är dessutom en väldigt lång tid, och jag har aldrig varit ifrån min familj och mina vänner så länge förut.

Skolan funkar bra. Jag går till alla mina lektioner, gör det jag ska och går hem. Även om jag innan jag åkte verkligen ville hamna på en stor skola så känner jag nu efteråt att det säkert varit lättare med en mindre. Min bästa kompis går på en skola med 300 elever och nästan alla vet vem hon är. Min skola har 2500 och nästan ingen vet vem jag är. Jag tror att det kommer bli lättare, för jag har fått lite kompisar som jag känner att jag börjar lära känna bättre, men ändå. Även om jag älskar att bo i en storstad så tror jag att det som utbytesstudent är lättare att hamna på ett mindre ställe.

Justja, när man går på bio här så får man till och med en gång free refill på popcorn om man köper en stor size. Och popcornkryddor är gratis. Plus att man kan få smält smör över om man vill. Haha, intressant info men nu vet ni!

28

I går var jag med Marte och Calle till Chandler mall efter skolan. Jag älskar att man kan köra när man är 16 här, det är så roligt att bra åka omkring och lyssna på musik med sina kompisar. Dessutom är det skönt för jag behöver inte hela tiden fråga mina värdföräldrar om skjuts. De har så mycket malls och affärer här, gillar det verkligen. Tror inte min plånbok gillar det lika mycket men jag får skylla på att jag bara tog med en väska med kläder hit!

I tisdags åkte jag, Marte och Stephanie till Yogurt jungle. Det är ett ställe där man får en bägare som man sen kan fylla med massa olika sorter av frozen yogurt, sen finns det jättemycket godis, frukt och såser som man kan ha som topping. Man tar hur mycket man vill och sen betalar man för hur myckt det väger. LOVE IT.
Måste bara berätta en rolig sak. När vi skulle åka hem.. altså, det ÄR väldigt varmt här. Men när vi skulle sätta oss i bilen... Sätena var så varma att man nästan brände sig genom att sitta på dem och det gick inte ens att hålla i metallgrejerna på säkerhetsbältet. Kunde inte hålla mig för skratt för det var så komiskt.

Just nu sitter jag på mitt rum... Conner fyller 5 nästa vecka så han har birthday party. Dom har hyrt in en stor uppblåsbar hoppborg med vattenrutshkana. Inte överdrivet alls... haha.

I morgon ska jag träffa en utbytesstudent från Danmark som jag träffade på Rotaryträffen förra veckan. Hon bor nära Chandler mall, så vi kanske åker dit eller så ska vi "sola" hos henne för hon har pool :) '


frozen yogurt!


Marte & Stephanie!


Marte, Calle


Jag & Marte


Calle, Marteee

California

California var.. det var coolt. Jag gillade LA och allt jag hade turen att få se väldigt mycket av staden. Dock så är det någonting med Phoenix. Jag vet inte, tycker Phoenix är renare och finare på nått sätt. Hur fint Cali än var så tror jag jag gillar Arizona mer.

Det vi gjorde var bla att gå på sightseeingtur inne i Chinese Theater mitt i Hollywood, som är den bio där alla stora filmpremiärer hålls. Det var coolt, och sen när vi skulle gå och turen var slut träffade vi på våran guide som jobbar där, nere på damtoaletten (komiskt ja) och då stod vi och pratade med henne väldigt länge. Hon berättade bla att hennes man är skådespelare och var med i en film tsm med Robert Pattinson, och att hon ätit middag med honom kvällen innan. Hon sa också att han var hur gullig som helst, och att Zac Efron och Angelina Jolie var jättesnälla. Så berättade hon att Drew Barrymore, Julia Roberts och Jennifer Aniston var väldigt snobbiga och otrevliga.

Efter det åkte vi till Beverley Hills för att äta lunch. När vi satt där och åt så gick det förbi en tjej som var så sjuuuuuuukt lik Jessica Simpson, som sen också satte sig i bordet bakom mig. Jag var tvungen att vända mig om och titta på henne flera gånger och jag var så säker på att det var hon, så jag sa det till Shelley men hon sa att det inte alls var hon. Tillslut tyckte hon att vi skulle fråga "Jessica" så hon knackade henne på axeln och sa att "She's from Sweden and she thinks you're Jessica Simpson, are you?". Så klart var hon inte det, vilket var väldigt pinsamt. Men till mitt försvar sa hon att alla frågade och att hon precis varit i Europa och att det kom fram massa småtjejer hela tiden och frågade efter autograf. 

Sen åkte vi runt och tittade på alla kändishus vilket var såååå coolt. Vart man än åkte såg man hela tiden ett hus som var ännu större och finare än det andra. Det var definitivt min favoritdel. Vi såg bla Michael Jacksons hus, och the Playboy mansion. Eller rättare sagt, det lilla man kunde se av trädgården genom de höga grindarna.

Justja, när vi skulle parkera bilen i Hollywood så såg vi Dennis Quaid. Vet inte om ni vet vem han är, för jag hade ingen anning men min värdmamma blev typ galen för hon gillar honom. Han gick in i Dolce & Gabbana på andra sidan gatan med sin fru. Sen när vi kom tillbaka och skulle hämta bilen så skulle han hämta sin med. Så han vinkade åt oss att vi kunde köra före. Kände oss lagomt stalkiga när jag satt och tog kort på honom och Shelley filmade. Hans fru såg inte lite pissed ut.

Förutom det åkte vi till Universal studios en dag. Fick se Wisteria lane (som varmycket mindre än det ser ut att vara på tv) och massa andra ställen de använder i filmer och tv-serier. Var riktigt coolt. En dag åkte vi även till Manhattan Beach. Tyvärr var det kallt och mulet den dagen så jag badade ingenting men det var roligt att se!

Kort update om LA (skulle kunna berätta mer haha) men jag känner hur mina läxor kallar på mig. Jag har försökt komma undan med en del men det funkar inte längre. I engelskan läser vi gammal brittisk poesi, vilket är väldigt väldigt svårt. Jag förstår ingenting, vilket jag också försökte förklara för min lärare men han tycker att efter det han har sett av mig så har jag tillräckligt bra engelska för att klara av uppgifterna. Dock lät han mig slippa testet men jag har fortfarande 16 sidor att läsa och svara på frågor om...Michael Jackson look a like vid walk of fame


Chinese theater


Shelley och jag


Sunset Boulevard


Utsikt från bergen där alla kändisar boddeBeverley Hills


Manhattan Beach


DESPERATE HOUSEWIVES!


Dennis Quaid hahah

Svar från frågestuden, del 2

Är det lite uppdelade gäng i high school som det är på amerikanska high school filmer?.
Bra blogg :).

Nej inte vad jag har sett. Visst folk umgås i gruper men det är inte alls så att alla emos, nördar, basketspelare mm sitter uppdelade och man precis kan se vem som tillhör vilken grupp. Det är inte alls som på film haha :)


Har du blivit brun? :D
Jag har inte blivit brun!! Vilket är lite irriterande.. Men grejen är att jag inte kan sitta ute och sola på samma sätt här som i sverige, pga att det är för varmt. Och enda gången jag egetnligen är ute i solen är när jag går hem från skolan och det tar ca 7 minuter eller nått.. Men jag har förmodligen blivit lite "mindre blek" än vad jag skulle varit i Sverige.

Fick din familj själva välja sin utbytesstudent?
Hur ofta är det rotary möte? :)

Nej vi fick inte välja, vi fick en tilldelad. Dock så stämde hennes intressen in ganska bra på våra.
Det är möte varje vecka men jag behöver bara gå ca en gång i månaden. :)


Är lektionerna lättare där borta än i sverige? om ja, vilka lektioner kan du jämnföra med i sverige`? tex om idrott eller något annat ämne.
Nej jag tycker inte att de är lättare. Det jag tycker är konstigt är att de har uppvärmning i varje ämne. Typ uppgifter man ska göra innan själva riktiga lektionen börjar...


Är du van vid tiden i USA?
Ja, jag vande mig på bara några dagar.


Har du fått några vänner än?
Vad tyckte amerikanerna på skolan att du var ny i skolan och kom ifrån ett annat land? Några rekationer?
Ja jag tycker att jag har fått vänner. Kanske inte nära vänner men jag känner folk som jag pratar och kan umgås med.

Som jag sa tidigare, en del tyckte att det var jättecoolt och var intresserade till en början, och en del brydde sig inte alls.


Finns det såna typer som sophores, nerds, etc..? Vad tycker du om det? Hoppas du förstod mina frågor. :D
Sophomores är andraårselever och dem finns det flera av.. ca 600 på våran skola ja. Det finns säkert nördar men det är inte alls lika grupperat som på filmer. Inte alls så att du går in i matsalen och du direkt ser vilka typer som sitter var. Det är precis som i sverige på det sättet. :p


Har du fått något smeknamn?
Nej, alla kallar mig Cecilia. På franskan var det en kille häromdagen som sa SWEDEN YOURE BAAAACk men nej, annars Cecilia. Däremot är det många (tanter och vuxna) som kallar mig för sweetie, honey, darling, dear mm.


Vad är det för sorts läxor och är de svåra?
Typ.. svara på frågor, göra korsord, gramatikövningar. Typiska läxor bara.


hur gjorde du när du skulle översätta dina skolbetyg från svenska till engelska?
Jag skrev passed på G, passed with distinction på VG och passed with very distinction på MVG om jag inte minns fel..


Vilken klass går du i?
Hur vet man om man är junior eller senior och vad får man göra för speciella saker som senior?
Kan man bli senior fast men egentligen är lika gammal som en junior när man åker?
Jag har gått ut ettan, så går i tvåan. Jag skulle egentligen varit junior men jag blev senior, så ja det kan man! Beror helt på skolan :)


Vad är det roligaste som hänt dig nu under din första tid? assåå om det är någon som typ sagt något som bara fått dig att le och det har gjort din dag?:) massa kramar!!!
Åh jag vet inte.. bra fråga!! Men jag har ingen aning.. jag ler hela tiden åt olika saker haha. Men det är ingenting speciellt som jag kan komma ihåg tyvärr.. förutom att jag blir väldigt glad när folk erbjuder sig att jag kan sitta med dem i skolan. :)


Hur är maten i USA? Är den så dålig som alla säger?
Det finns både bra och dålig mat.. Jag antar att vi räknar snabbmat som dålig mat, och det finns snabbmatställen överallt. Vi äter ute i bland, men inte så mycket snabbmat. Och på vardagarna äter vi hemlagat och jag tycker att den maten är bra. Skollunchen är dock inte den nyttigaste. Det är mycket friterat, pizza, kakor och chips. Även om man tar med sig mat så tar de flesta med sig mackor med peanut butter och jelly, plus en påse chips eller liknande. OCH EN DIET COKE, vilket vi inte får glömma. ALLA dricker diet coke här, och alla tror att det är lika nyttigt som att inte dricka läsk alls.


Hejhej:D Din blogg är riktigt bra och jag är säker på att jag kommer följa den under din resa! Jag har några frågor:
Är det svårt att hänga med i skolan?
Hur var den där intervjun som man går på innan man blir antagen? Ställer dom svåra frågor typ?
Vilken organisation åker du med och vad tycker du om den?
Är det lätt att skaffa kompisar? Eller är det svårt att börja prata med folk och sånt? :)
Kram, ha det bra!
Jag ska vara ärlig och säga att jag tycker att det är svårt att hänga med i skolan. Vi får hela tiden massor med läxor i vartenda ämne vilket gör det nästan omöjligt att hålla koll på allt. Dessutom tycker jag att vissa ämnen är riktigt svåra pga engelskan. Och då är jag ändå väldigt bra på engelska för att vara utbytesstudent. Dessutom får vi så lite tid att plugga till prov och quizzes.
Intervjun är inget att oroa sig över alls. Det är inte så att du måste svara på ett visst sätt på frågorna för att bli antagen, det nda det går ut på är att de villlära känna dig.
Det är inte lätt att skaffa kompisar, för du måste hela tiden vara väldigt framåt och översocial. Men jag tycker ändå att det har gått ganska bra för mig. Idag åkte tex jag Marte och en tjej som heter Stephanie till ett ställe och köpte frozen yogurt efter skolan. Det gäller bara att vara väldigt utåtriktad, positiv, och ta egna intiativ så kommer det gå bra! :)


Busy weeeek

Är hela tiden upptagen och fast jag har så mycket att berätta har jag inte riktigt tid att blogga. Ska skriva ett långt inlägg med bilder från LA så fort jag får tid, och svara på frågorna från frågestuden som jag inte svarat på än.
I kväll ska vi ha party här. Mina värdföräldrar har bjudit in massa folk, och 2 av mina kompisar kommer också komma. Vi har fixat mat typ hela eftermiddagen och jag har precis lärt mig hur man gör hemmagjord sushi.

I morgon kommer jag åka på inbound orientation med alla andra utbytesstudenter med Rotary som är i mitt distrikt. Vi kommer samlas på ett hotell inne i Phoenix och sova där tills på söndag. Har redan träffat 3 av de 10 utbytesstudenterna men det ska bli kul att träffa dem igen. Faktum är att jag träffade en av dem, en tjej från Holland i förrgår, som jag tidigare pratat med på internet i flera månader. Hon kommer också hit i kväll.

I dag i skolan var det Pep assembly, en stor samling för hela skolan där det var cheer och dansuppvisning, massa musik och andra uppträdanden. Var riktigt roligt och coolt att se. Första gången jag på riktigt kände hur stor high school spiriten är. Försökte filma lite men vet inte om det blev så bra kvalité.

Nån dag förra veckan tog jag en promenad i området och bara tog kort på allting. Känns som om jag aldrig går nu för tiden, men det är verkligen varmt att vara ute och alla tar allvarligt bilen över allt. Har inte orkat lägga upp bilderna innan men tänkte visa er lite nu. Så här kommer bilder från mitt område där jag bor.

Security drama

Jag ska skriva ett låååångt inlägg om LA senare, så fort jag får tid, men jag måste bara berätta vad som hände i skolan idag.
STOR KLUTURCHOCK NR 1.

Vi åkte hem från LA igår eftermiddag/kväll och kom inte hem förrän väldigt sent. Eftersom att alla var helt slut så tyckte min familj att det var helt okej att jag började efter lunch så jag tog sovmorgon och sen åkte jag och Shelley till skolan för att fylla i frånvarorapport och prata med min counselor, Mr Barber angående min matte som jag verkligen inte står ut med. Tidigare har han sagt att jag måste ta matte, bara för att jag inte bara ska ha roliga ämnen men nu när hon var med så var det tydligen okej att byta. Så nu har jag Spanish 2 och ingen matte alls!

I alla fall, så var min nästa lektion, efter lunch som jag skulle äta på skolan, economics. Och jag hade ett jättestort prov i det som jag verkligen behövde plugga mer till. Så Shelley pratade med Mr Barber och han sa att det var okej att jag kunde plugga i biblioteket tills lunch (ca 20 minuter). Så jag gick till biblioteket och satt där ett tag tills klockan ringde, och då gick jag ut för att gå till cafeterian.

En stor skillnad från Sverige är att det åker runt security personal på golfbilar runt hela campus på min skola. De är till för att kolla att alla följer dresscoden mm, så när jag går ut sitter det en tant i sin golfbil längre bort. Jag hör att hon ropar nått men jag orkar inte riktigt bry mig och går vidare för att senare höra hur hon kör upp bredvid mig och ropar YOUNG LADY YOU STAY RIGHT THERE!!

Så jag stannar och hon frågar väldigt argt vad jag gör i biblioteket. Jag svarar att jag har pluggat varav hon ännu argare säger "So your teacher thinks it's okay for you to not be in class??!". Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga för hon var så himla otrevlig plus att jag ju inte gjort något fel. Kan tillägga också att security personalen ser ganska polisaktiga ut med bälte med walkietalkie och allt.
 
Så jag försökte förklara att jag var utbytesstudent och hade varit ledig och att jag och att min counselor sa att jag fick plugga tills lunch varav hon krävde att jag visade upp en lapp. Det var massa krångel i alla fall och hon var väldigt sur och ifrågasatte i princip allting jag sa men hon lät mig gå när jag till slut hittade lappen som egentligen inte var rätt lapp längst ner i min väska.

Ville bara berätta det. Blev riktigt chockad, men det är så skolsystemet funkar här.. Det är inte tillåtet att vara någon annanstans än i klassrummet när klockan har ringt, så länge man inte har lapp och det får man bara om det är något väldigt speciellt.
Den här veckan har vi föressten Spirit week som går ut på att man ska klä ut sig varje dag. I dag var det Life Guard day varav man skulle ha på sig livräddarkläder och igår var det pyjamas day. Det är dock bara några som klär ut sig så jag tror inte att jag kommer göra det. På fredag är det prep assembly som jag inte riktigt vet vad det är, men tror att det är nått stort för hela skolan så vad det än är så blir det nog roligt. :)Min frånvarolapp...

SPIRIT WEEK!

Calle & Marte

Kommer inte ihåg vad dem heter, men han åt höger är utbytesstudenten från Sverige

Svar från frågestuden, del 1

Hur långa skoldagar har du och är det mycket läxor?

Skoldagarna är från 7.20 - 2.14, så de är inte så långa. Det jobbiga är bara att skolan är såå stor och rasterna mellan varje lektion är bara 5 minuter. Det är väldigt mycket läxor. Tror att jag får läxor varje dag. Har inte riktigt koll.. skyller lite på att jag är utbytesstudent och inte kan engelska så bra så det kan hända att jag missat några läxor.. men de är inte så svåra läxor enligt min åsikt. Jag tycker att lärarna mer ger ut läxor för att de tycker att det är bra att man spenderar mycket tid åt att göra dem. De är mer tidskrävande än svåra och viktiga.


Vad tycker du om rotary?
Varför valde du just dom?
Vet du om dom har några brochyrer som man kan beställa?
Hur länge måste din familj hemma i sverige ta hand om en utbytesstudent?


Jag älskar Rotary och det faktum att det finns så mycket möjligheter inom Rotary. Om du vill får ut så mycket som möjligt av ditt år, lära känna folk från andra länder och också få se så mycket av landet och kulturen som möjligt så ska du definitivt välja dom. Jag valde dom för att jag tyckte att de verkade bäst, och jag är verkligen nöjd över mitt beslut. Tyvärr finns det dock inga broshyrer att beställa och om du väljer att åka måste din familj kunna ta emot i sammanlagt ett år. dock så blir det inte alltid ett år beroende på hur många utbytesstudenter som kommer, så det kan vara bara några månader.


Hur långa är era lekioner?

De är 56 minuter måndag- onsdag och 112 min torsdag till fredag.


 Har du tagit bilderna själv?

Hahah ja Elin, så länge jag inte skriver att dom är från internet har jag tagit dem själv :)


 åååh kan du inte skriva vad dem frågade dig under den där polislektionen?? :D hahaha skulle vara kul att veta :)

Haha, de frågade bla om åldern för att dricka. När jag svarade 18 sa alla OOOOHHH I WANNA MOVE TO SWEEDEEN. När jag sedan svarade på åldern om att få köra bil ville ingen flytta hit längre. Andra frågor jag har fått är om det finns McDonals, internet, mobiltelefoner och vilken bil som är coolast att ha här. När jag var på partyt i lördags fick jag även frågan om vi har alla veckodagar i sverige??  Han som undrade trodde att vi bara hade måndag till fredag.


1. Hur var känslan att komma in på ett High school för första gången?

2. får ni långa håltimmar eller raster?

3. får man gå fritt i korridorerna som i sverige?

1. Det var konstigt.. Allting kändes så overkligt när jag såg alla gula skolbussar och alla folk som gick runt överallt. Sen när jag hade mötet med studievägledaren kändes det bara coolt. Sen när han visade mig runt i byggnaden och jag fick kika in genom fönstrerna till de olika klassrummen och såg hur alla satt i sina bänkar blev jag riktigt nervös och kände att HUR ska jag klara av att gå in där?? Dock blev det så att han bara öppnade dörren utan minsta förvarning och vi gick in mitt under en redovisning så det var bara att le och försöka se glad ut.

2. Nope, alla raster är 5 minuter. Lunchen är 31 minuter vilket blir ca 20 om man köper lunch för då går det tid åt att köa.

3. Man får inte gå fritt i korridorerna eller gå ifrån en lektion för att gå på toa. Man måste ha ett hallpass, dvs ett kort där det står Hallpass, eller som i culinary klassen jag hade- en stekspade. Har hört att vissa lärare har andra konstiga och riktigt uppseendeväckande saker dock. Innan man går ut får man på vissa lektioner skriva upp sig på ett papper samt tid man gick och när man kom tillbaka.


Hur många grader är det ute? Har ni pool?

De senaste dagarna har det varit runt 38 tror jag. Altså, det låter vääääldigt varmt, och det är det men man är inte ute så mycket och inomhus och vart du än går i princip finns det ac och du behöver en kofta för att inte frysa, så det funkar ganska bra. Och jag gillar värmen så länge det inte är varmare. Härom dagen var det 41 och jag höll på att dö. Jag skulle kolla swim tryouts efter skolan och fast jag satt i skuggan så orkade jag inte mer än en kvart. Sen skulle jag på köpet gå hem i 10 minuter. DÅ var värmen inte kul alls. Så så länge det är under 38 och du inte är ute så mycket är det lugnt. Och nej vi har ingen pool, men det finns ett stort utomhus äventyrsbad vid skolan.


hur är tjejerna/killarna/ungdomarna i usa?
har du sett någon snygging än? ;)

Hur dom är.. hm.. svårt att säga för alla är ju olika men dem är väl ganska lika dom i sverige. Vissa tycker det är ascoolt att man är utbytesstudent medans vissa inte bryr sig ett dugg. Vissa säger ingenting medans vissa pratar hela tiden.

Haha, jag har sett några snyggingar under rasten (dvs tiden när man skyndar sig från ett klassrum till ett annat) ja. Men jag har inga lektioner med dem och de jag har sett är inte många tyvärr. Det finns några som ser ganska bra ut i några av mina klasser men nja, that's pretty much it.


 Vet inte om du fått frågan innan men:
Hur fick du ihop pengar till att åka iväg? Och om det inte var dina föräldrar som betalade, hur länge sparade du?

Mina föräldrar betalade för programavgiften men jag betalar för alla mina fickpengar själv. Har sparat väldigt länge och jobbat mig till dem :)


Är skolan lätt därborta?

Jag skulle inte vilja säga att den är lätt, men vad jag har förstått hittills, så borde det vara ganska lätt att ha höga betyg så länge du gör dina läxor. Och läxorna får vi varje dag och ska ofta vara inne nästa dag. Dock tycker jag att vissa ämnen, som economics och matte är svårt. Dels för att det är ämnen jag aldrig haft innan och för att det är svår engelska.


Har du mycket hemlängtan?

Hittills har jag inte haft någon hemlängtan. Men då har jag också bara varit här i två veckor. På senaste tiden har jag börjat sakna min familj och mina vänner, men annars funkar det bra. Tror dock att det kommer bli värre sen när jag varit här ett tag och allting inte är nytt och spännande längre.


Hej!
Hur är maten där borta hos din värdfamilj? Annorlunda?
Vad fick dig att ta chansen att åka, och inte fegade ur?

Jätte bra blogg, kram!

Åh, tack så mycket! Blir så glad varje gång någon säger det :)
Maten hos min värdfamilj är faktiskt inte så annorlunda som man kan tro. De äter fisk och potatis och sallad och sånt som vi. Dock lagar de inte så mycket egen mat utan vi äter ofta ute. Frukostarna på helgerna är typiska amerikanska, dvs pannkakor med sirap och egg och bacon mm. Största skillnaden är kanske att de bara äter med gaffel, och jag har fortfarande inte riktigt förstått hur man ska kunna skära all mat med bara gaffeln men jag blir bättre!

Det fanns stunder då jag kände att hur ska jag klara mig och vad är det för poäng med att åka. Men samtidigt så var de gångerna så himla få jämfört med de jag verkligen längtade iväg. Och det är verkligen värt att åka. Jag har bara varit här en vecka men jag har redan fått uppleva sååå mycket. Så jag är verkligen glad över att jag inte fegade ur. Det är värt det.


Vad behöver du hjälpa till med i huset?
Tvättar din familj din tvätt ?
Gjorde du delstatsval?
Vad borde man få med i brevet som ska till värdfamiljen ? ( Ska åka nästa år och jag har fastnat i brevet :( )
Har du fått några vänner i skolan?
Ha det bra! :D

Ärligt talat är jag ganska bortskämd här. Min värdfamilj har städerska som kommer varje eller varannan vecka så det enda jag behöver göra är att bädda min säng. Jag gör min egen tvätt, men om jag verkligen inte skulle vilja så gör Shelley's mamma tvätten.
Jag gjorde inget delstatsval.
Vet inte riktigt vad man ska få med.. Försök låta positiv! Det gjorde jag och jag tror att det kan hjälpa ganska mycket.
Vet inte om jag kan kalla dem "vänner" men jag har lärt känna folk som jag kan umgås och prata med. Hoppas att det kommer bli lättare efter ett tag! Har i alla fall  fått en bra vän, utbytesstudenten från Norge, så det känns skönt. Det är på nått sätt lättare att vara vän med utbytesstudenter eftersom alla går i genom samma sak.


Är du senior eller junior? :)

Senioooooooor. Det är lite konstigt dock för killen som också är från Sverige, är lika gammal som jag (några månader äldre) och han är junior. Vet inte riktigt vad jag skulle blivit egentligen, men min kontaktperson som också skrev in mig i skolan hade som önskemål att jag skulle bli senior så det är förmodligen därför jag blev det.


Vad tycker du om Arizona so far? Jag funderar på att välja den i mitt delstatsval nämligen :)
Hittills älskar jag Arizona! :)


är du inte rädd för att gå ute ensam? finns det inte massa mördare i phoenix typ? har dina värdföräldrar sagt

"VIKTIGT, du får inte gå ut utan att säga vars det är livsfarligt!!!" eller nått? hehe

Haha, faktiskt inte. Mina värdföräldrar är väldigt chilla och jag har inga speciella tider jag måste vara hemma eller så, så länge jag inte missbrukar deras förtroende och de måste sätta tider. Vet inte om det är speciellt brottsligt.. det kanske det är, men jag bor inte mitt i centrala Phoenix, utan utanför där det bor massor av barnfamiljer. Jag är inte rädd för att gå ute ensam, men jag har också hittills bara gjort det under dagtid. Vet inte om jag skulle bestämma mig för att gå ut på promenad ensam när det är mörkt ute direkt. Men äh, det är inget att oroa sig över :)


Går du i en stor skola eller i en liten??
Är du nöjd med värdfamiljen än så länge?
Gillar du området? nöjd med dem?
Vilken organisation åker du med och är du nöjd med dem?

Har många fler, men det räcker nu (A)

STOR. Det går ca 2500 elever.
Jag älskar min värdfamilj, verkligen. De är underbara :)
Och ja, jag älskar området också! Det enda negativa är att det inte riktigt finns någon affär eller så i närheten. Det finns massvis med affärer och malls, och det känns som om vi alltid är ute någonstans men det negativa är att man måste ha bil för att ta sig nånstans. Jag saknar lite friheten att bara kunna gå eller cykla om jag vill till någon affär.

Jag åker med Rotary, vilket står åt vänster, och jag är jättenöjd med dem! Kan verkligen rekomendera dem. 


Hej
jag undra bara hur det var dom första dagarna i skolan, var det många snälla och inteserade sig om dig eller blev du helt ignonerad? ;)
det var kanske en konstig fråga men jag vill mest veta om du tror du lätt kommer få många kompis där :)

Så gott som alla var intresserade. Dock höll det inte i sig så länge. Jag fick presentera mig inför alla på nästan varje lektion, och då var de flesta intresserade och ställde frågor. Dock var det inte så många som fortsatte med det när "frågestunden" var slut. I vissa klasser var folk mer intresserade än andra, men du behöver inte oroa dig över att bli ignorerad i alla fall. Folk kommer att vara intresserade! Min skola är så stor dock, så det är inga förutom de jag har lektioner med som vet vem jag är, vilket kan göra det svårt om man har lunch när ingen annan har. Jag vet inte om det är lätt att få kompisar.. jag har en som jag kan kalla kompis så länge, och hon är också utbytesstudent haha. Dock känner jag massa personer som jag pratar med och så, och i veckan eller nästa ska jag förhoppningsvis umgås med några anda tjejer så det blir kul. 


Vilken tycker du är den största skillnaden mellan USA och Sverige?

Gud jag vet inte.. Fick den frågan häromdagen också men jag ser hela tiden små skillnader. Allt ifrån hur folk klär sig, möblerar sina hus, äter mm. Tror den största skillnaden är skolan faktiskt. Bara för att verkligen ALLT är annorlunda. Kan skriva ett inlägg om det senare!


Kommer du bo hos olika familjer det här året?
Ja, det är det som är speciellt med Rotary :)


Bilder på mitt hus
California

Har börjat svara på frågorna, kommer nog dröja några dagar innan jag lägger upp inlägget dock, för i morgon åker jag till Calii! Vi ska till Los Angeles, och så ska vi se Hollywood och Beverley Hills så det kommer bli kul! Är väldigt peppad.

I förrgår åkte jag och Marte till ett jättestort utomhus shoppingmall där vi åt middag och gick runt och shoppade enda tills de stängde klockan 9. Jag älskar det faktum att affärerena är öppna så länge här, och att det verkligen aldrig tar slut på affärer. Nån dag i framtiden ska vi också åka till ett ännu större indoor mall i Scottsdale (Arizonas Beverley hills typ). Så det är ungefär det jag gör när jag inte går i skolan, shoppar och går i affärer.

Mer bilder på allting kommer. Jag har bara inte tid att blogga hela tiden. När jag inte är ute och gör någonting har jag massvis med läxor att göra (även om jag kommer undan en del med att jag är utbytesstudent) och när jag inte umgås med familjen eller gör läxor passar jag på att blogga. Önskar att jag kunde lägga upp bilder på allting, men jag gjorde faktiskt en videoblogg/film på väg hem fån skolan i dag haha, så jag kanske lägger upp den om några dagar när jag är tillbaka från California:)Frågestund

Jag vet att många har frågor, och jag har redan börjat svara på några av frågorna ni ställt. Men om ni har fler frågor om USA eller så, så kan ni kommentera i det här inlägget och så ska jag skriva ett nytt inlägg om några dagar där jag svarar på alla era frågor. Så fråga på! :)
 

Lördag

I lördags var vi på Laurens (kusins) b-day party som var i en bowlinghall. Vi har INTE bowlinghallar i sverige. Vi har snarare ett litet garage med några plankor som ska föreställa bowlingbanor. This place was crazy. Det var giantiskt och flera hade partyn samtidigt. Det var musik på högsta volym och massor av lampor. Då och då började musik spelas och personalen hade en liten show med olika danssteg som alla barnen fick följa och lära sig. Kan nämna också att jag åt den gudomligaste cupcaken jag ätit i hela mitt liv. Tog lite bilder så ni kan se här nedanför.

På kvällen var jag på min kontaktpersons dotter Mallory's going away/ birthday party. Hon ska till Belgien ett år men går egentligen på Basha med. Det var trevligt, och det var bra för jag fick träffa lite folk från skolan.

This is America, people

Bilden gör ingen rättvisa, men jag skulle tippa på att min mugg med isté rymmer minst en och en halv liter.

                         

I dag har jag varit i kyrkan. Jag förstår varför folk går i kyrkan här. Jag gillade det. Det var så mätkigt och så olikt sverige på alla sätt. Det var som ett stort komplex av massor av olika byggnader omringade av palmer, blommor och buskar. I en byggnad var det "kyrksamling" för småbarnen, i en annan för de i mellanstadiet, och i en annan för vuxna mm. Det var så coolt, för byggnaden som jag och mina värdföräldrar gick in i var som en stor lokal med scen längst fram. Det var mörkt men upplyst av olika spotlights och längst fram stod ett band och spelade (kristen) musik som inte alls lät kristen, förutom möjligen på texten. Det var allvarligt som att vara på en konsert och det var så mycket folk. Det var häftigt. Längst fram fanns även två gigantiska tvskärmar för att dom som satt längst bak skulle kunna se. Tror allting varade i ca 1 h och emellan var det även lite prat om gud och andra saker som de tar upp i bibeln. Gillade det i alla fall, och ska typ börja i en ungdomsgrupp också (inte mitt förslag dock) men det blir nog bra. Det är ett sätt att skaffa vänner och kyrkan är ändå så annorlunda från sverige här så det blir nog roligt.

Efter det åkte jag, Shelley, grandma Lucy och Faith till en gigantisk asiaktisk butik för att köpa mat. Shelley och Lucy är från filippinerna så de gillar filipinsk mat. Efter det åkte jag och Shelley vidare till Walmart och lite andra affärer. Det tar verkligen aldrig slut på affärer här och vi shoppar varje dag (oroa dig inte mamma, jag är ekonomisk och shoppar dock inte) men hey, jag klagar inte :)Andra skoldagen

Min andra dag i skolan var mycket bättre än den första. Folk pratade faktiskt med mig, och det var en riktigt trevlig kille som erbjöd sig att äta lunch med mig. Vid hans bord sitter även den andra utbytesstudenten från Sverige och en jättetrevlig tjej som jag har economics med, så just nu är jag inte orolig över att behöva äta lunch med några tråkiga freshmen som inte pratar med mig.

Har lyckats byta bort police science. Läste lite mer om kursen i mina papper, det står att man kommer testas i fysiska övningar, så som pushups, situps och running. Och det är militärinspirerat. Så fort någon kommer in i rummet, rusar alla upp från sina platser och ger givakt typ.. Passar inte mig alls, och som tur var så har någon hoppat av från photography så jag kunde få den platsen! Tror det kommer bli bra.

Matten är ett skämt. Inte ett skämt som att den är lätt utan tvärtom. Jag har matte med 14-15 åringar och jag fattar INGENTING. Beror inte endast på att det är svåra tal utan även för att engelskan är svår. Dessutom hade vi vikarie i den kursen och han trodde helt säkert att jag var korkad, men det är inte mitt fel att ingen gillade honom och att jag inte kan matematiska termer på engelska. Mitt i lektionen fick han dessutom för sig att hela klassen skulle gå på "rast" i 5 minuter och gå på toa. Så mitt i lektionen reste han sig upp och sa "Okay, so we're all going downstais to the bathroom now. No one will leave the building and go nowhere but to the bathrooms on first floor". Ingen fattade någonting. Resten av lektionen satt han och läste sin bok och vi satt i princip tysta på våra platser för vi hade inget mer att göra och han ville inte bli störd när han läste.

Franskan var riktigt rolig dock. Inte alls svår för att vara honor french, och min lärare är riktigt rolig. Hela hennes klassrum är så fint. Det sitter affisher av twilight och allt möjligt, samt Hello-kitty saker över hela rummet. Engelskan var också kul. Vi hade vikarie dock så vi satt i princip i en timme utan att göra någonting här med. Här får man nämligen inte lämna klassrummet förrän klockan ringer, oavsett om man faktiskt presterar nått på lektionerna eller inte. Här fanns det också några trevliga killar som ropade dit mig till deras bord för att de tyckte jag såg ensam ut.
DÄREMOT, måste jag bara berätta att jag har fått läxa i engelskan. Lägg märke till att det är Senior english jag har, dvs den svåraste nivån av engelska. Vet ni vad läxan är?? Att måla eller göra ett monster av lera till nästa vecka och visa upp. WTF?? Som tur är har jag iaf en söt liten värdsyster som älskar att måla. Hon har redan hjälpt mig att rita ett monster och tycker att jag ska visa upp hennes teckning för hela klassen också.

Lite bilder från skolan och hur vägen jag går hem ser ut. Bilden längst ner är på våran gata, längst ner mot bergen ligger skolan och man kan nästan se den från huset.


Bilder från flygresan


Värmen

Fick en fråga om värmen.
Ja det är vääääldigt varmt. Men jag gillar det, hittills. Man kan ha jeans, ja. Men enligt min åsikt är det för varmt. Som tur är är det inte en fuktig värme som vi har i Sverige, utan den är mer torr vilket gör att du inte svettas så fort du går ut. Inomhus är det nästan för kallt, för acn är på hela tiden men det kanske är just därför som jag gillar värmen. För att till skillnad från Sverige så fryser du inomhus och svettas inte när du går ut.

Ska du däremot gå hem i 10 minuter från skolan, vilket jag gjorde idag, så är det för varmt. Man överlever om man har med sig vatten, men annars är det jobbigt.

Och alla som kommenterar, gud vad roligt det var att gå in och läsa idag!! Tack så jättemycket :)

High school

Första skoldagen var.. well, jag överlevde.
Hade kunnat gå bättre men jag kom inte för sent en enda gång, och jag satt inte ensam på lunchen. Eller ensam och ensam, jag satt iaf inte ensam vid ett bord. Även om jag kanske inte direkt pratade med någon.
Köpte mat i cafeterian i stället för att ta med mig, eftersom mina värdföräldrar trodde att det inte var tillräckligt coolt att ta med sig matlåda haha. Det finns massa saker att välja på, allt från sallad till pizza och mexican. Det enda negativa med att köpa mat är att 10 minuter av de 30 man har avsedd till lunch går åt att köa. men det var gott. Grejen var att jag skulle äta lunch med en norsk utbytesstudent, men sen visade det sig att vi inte hade lunch samtidigt så jag gick och satte mig bredvid några tjejer som såg ut att vara typ sophmores. Samtalet vi hade löd ungefär såhär:

- Hey, can i sit here? It's my first day. I'm an exchange student.
- Ohh, so you're new? I remember my first day, I moved from New York.
- Oh really? New York. That's cool.

Japp. That's it. Hoppas att lunchen i morgon går bättre.

Hade möte med min counselor Mr.Barber klockan halv 8 i morse. Han visade mig runt på skolan och jag fick välja kurser. Som det är nu har jag:

1. Police Sience (kriminologi typ)
2. English 12
3. Culinary Arts (mat, typ hemskunskap)
4. Honor French 3
5. Economics/ Goverment
6. Math year 2, Geometry

Orkar inte förklara allt för det är lite krångligt. Måndag, tidag, onsdag har jag iaf alla dessa klasser. På torsdagar har jag bara 1,3 och 5 och fredagar 2,4 och 6. I alla fall.
Dagen började med Police sience. Tror jag ska byta bort den för gillade inte alls läraren. No offense men ni kan tänka er en biffig amerikansk polis som går runt i sin uniform med pistol och allting, och som tycker att han är så mycket bättre än andra bara för att han har makt. Han tvingade mig att gå upp inför alla och prata om mig själv, och sen fick alla i klassen ställa frågor om mig och Sverige i typ en halvtimme. Det var i och för sig ganska roligt, att svara på alla frågor, men sen när alla frågat klart ställde han frågor till klassen om mig, och svarde de fel var de tvugna att göra armhävningar. PAY ATTENTION!! var det han upprepade flest gånger under hela timmen. Dessutom var folket i den klassen kanske inte heller den typen av folk jag kan se mig umgås med.. men ja, orkar inte riktigt förklara allt men nej, tror inte att det är något för mig. Det är mer militärinspirerat.

Culinary Arts.... Hemkunskap altså. Vi fick laga mat, vi gjorde någon annanassallad men det var ingen utmaning direkt. Vi var 4 stycken som skulle göra den, och receptet var i princip blanda burkannanas, vispad grädde på burk och lite creamcheese. Dessutom var vi tvugna att skriva en kort uppsats om "the chef uniform". Får se hur jag gör med den kursen, kändes bara väldigt lågstadie och det var typ bara sophmores (andraårselever).

Economics.. var den bästa lektionen. Det finns 4 utbytesstudenter på Basha just nu. Det är jag, en tjej som heter Marte från Norge, Jesper från Sverige och nån kille från Sydkorea. Marte hade Economics med mig, och Mr.Barber hade också fixat tidigare under dagen så att vi skulle kunna träffas. Economics var SVÅRT, men människorna var väldigt snälla och läraren bra. Så den klassen gillar jag. Plus att Marte är jättetrevlig. Efter skolan följde hon med mig hem och vi åkte med Shelley och Shelleys mamma till Walmart och Costco för att köpa mat och andra grejer. Costco är en gigantisk affär med massooooor av mat och även kläder och böcker mm. Jag och Marte gick runt och provsmakade i princip allting som de hade provsmak på, vilket var MYCKET så det var kul. Känns bra att jag iaf har en vän nu. :)
Min värdfamilj är underbar. Dom är så snälla och jag gillar dom verkligen. Dom vill verkligen att jag ska trivas och jag tror inte att jag hade kunnat få en bättre faktiskt. They are great, in every way.
 
Och jag vet att alla vill se bilder! Men det kommer.. har inte hunnit ta så många än men det kommer:)

Svensk mat

Skulle kunna skriva en jätelång uppdatering om allt och ingenting men väntar nog med det ett tag.. alla som läser: Vad är en typisk svensk maträtt som man även kan laga själv? Och vad är den största skillnaden på svensk och amerikansk mat? Förutom det faktum att svensk mat är 100 ggr nyttigare??
ALL HJÄP UPPSKATTAS.

Btw, har jag min första skoldag på amerikanskt high school i morgon. Och jag är FÖRKYLD. Låter som en åsna när jag pratar och vet inte heller om mina kläder funkar till dresscoden. Great. But then again, I'm so excited!


Framme!

Så jag skrev det här i morse men lyckades inte få internet förrän måånga timmar och flera telefonsamtal senare. 


OMG. Jag kan inte förstå det, men jag är faktiskt här. Klockan är halv 6 på morgonen här, men jag kan inte sova. Vet inte om det beror på jetlagen eller det att jag bara vill ut och se ALLT. I alla fall, allt är bra. jag fullkomligt ÄLSKAR huset. Allvarligt. Tror inte jag har varit i ett lyxigare och finare hus förut. ÄLSKAR mitt rum. Det är som ett hotellrum med stor dubbelsäng och eget badrum. Jag har visserligen bara varit här en halv dag, men om jag inte flyttar hit när jag blir stor ska jag iaf ha ett sånt här amerikanskt hus uppbyggt i Sverige. Jag lovar, ska kopiera allt i minsta lilla detalj. Haha, anyway, enough about the house.


Som sagt, i går (förrgår kanske det blir? tidskillnaden gör mig förvirrad) skulle vi upp kl
ockan 5 för att åka ut till flygplatsen. Det var 3 som skulle till Mexico och deras plan gck tidigare så jag antar att det var därför vi skulle vara på Arlanda så tidigt. Jag och min rumskompis försökte sova men ska man flytta till andra sidan jorden dan därpå är dte inte det lättaste. Tror vi somnade runt ett- halv två iaf. För att gå upp 4 timmar senare. Yeyy. Kan inflika att det inte var något lättare att sova på planet heller, tror jag fick totalt 1-2 timmars sömn där. I alla fall, flygresan till Chicago var lååång. Men jag hade superbra sällskap så det var inte så dåligt ändå.


Framme i Chicago blev det problem. Tydligen var alla utbytesstudenter (vi var 9 st) tvugna att fylla i ett extra papper. Massa kaos. Men med hjälp av massa flygplanspersonal fick vi det till slut att funka iaf. Sen när vi kom till flygplatsen stod det en man som var från Rotary och bor i Chicago. Han skulle möta upp en kille som skulle till Kansas för att underhålla honom i några timmar innan planet gick, och visa honom runt i staden. Blev erbjuden att följa med vilket lät riktigt kul, men jag kände att det var säkrast att stanna på flygplatsen ändå, utifall nått skulle  gå fel och jag skulle missa mitt plan. Nu i efterhand är jag glad att jag stannade, för jag behövde verkligen mina 5 timmar.


I alla fall, jag och 3 killar till skulle till samma terminal. Säkerhetskontrollen var lite av ett skämt. Stod och köade i säkert en halvtimme och var tvugen att ta av mig och ta ut nästan allting. Men det gick bra i alla fall. Sen, på något konstigt sätt, tappade jag bort mina reskamrater. Gick och letade överallt men lessnade tillslut. Vi hade bestämt att vi skulle gå och äta, och jag var verkligen vrålhungrig så då var jag tvungen att leta upp nån stans att äta. Kulturchoch redan där. Fanns ju bara hamburgare och ingenstans att sitta. Slutade med att jag beställde från McDonalds (Om Mcdonalds i Sverige är äcklig skräpmat är det i USA ÄNNU värre). Men jag var såå hungrig och just då hade jag kunnat äta vad som helst. Kan inflika att jag inte kunde få en liten läsk för dom serverade bara medium enligt kassörskan.

Känner att jag skriver ner allting i detalj här haha, men ni som orkar får väl läsa om ni vill. Efter att jag köpt mat letade jag upp min gate för att sätta mig ner och äta. Som sagt, det var inte  gott. Men jag åt. Efter ett tag hör jag hur Björn, Hampus och Gunnar (dom som jag tiidgare tappat bort) ropar. Då hade dom gått runt och letat efter mig. Dom hade inte ätit än så dom gick också till McDonals och satte sig vid min gate där vi åt.Vid gaten satt det ett par som var från Fresno, California som var väldigt nyfikna på vilka vi var och var vi kom ifrån. Dom var lite annorlunda, men det slutade med att vi satt och pratade med dom i säkert en timme och Björn fick visa sitt hus och sin skola på google maps på gubbens iphone.


Flyget till Phoenix var inte lika kul. Jag var helt slut, och NERVÖS. Var inte det tidigare, men  DÅ när jag satt där, ensam på ett flygplan i USA som skulle ta mig till mina drömmars stad (haha) kunde jag knappt hålla mig från att börja gråta. Fick sitta längst ut dessutom, vilket sög, för jag ville ju sova och se allting från fönstret.  Höll på att dö när kaptenen sa "We are landing in Phoenix in about 25 minutes". Satt och log hela tiden de resterande 25 minuterna. Det lilla jag kunde se från min plats var sååå vacket. Massa röda berg. De som satt bredvid mig (som dessutom var de tråkigaste killarna man någonsin hade kunnat sitta bredvid) måste trott att jag var knäpp som satt där och var sååå excited över det jag såg. Tror de blev lite irritaerade när jag tog upp kameran och satt och zoomade in från min plats för att få någon rätt skaplig bild, men orkade inte bry mig. Är man turist så är man!


Framme i Phoenix. Såg hur det stor massa folk som väntade på sina släktingar och anhöriga. Jag tänkte , nervösare än någonsin att "this is it" och gick ut. Såg först inte dom som väntade på mig, tills jag hörde Tami säga "there she is!". Då såg jag dom alla. Där var Tami & Cindy (områdesrepresentanter), Corey (värdpappa), Faith och Conner (syskon), Lorie och Mallory (kontaktperson och hennes dotter), Amanda (värdmamma oi andra familjen) och Danielle och Sammy (syskon i andra familjen), samt Tamis dotter, någon random tjej som jag aldrig förstod vem det var (hon var i min ålder), och utbytesstudenten från Italien som är hostad av samma Rotaryklubb som jag. Gud det var så mycket folk så jag hann knappt prata med nån. Eller jo, ALLA pratade med mig hela tiden och god vet vad vi pratade om. Pratade lite svenska  med Tami som varit utbytesstudent i Sverige och fick säga talet 7777 för att det tydligen var någonging ingen amerikan någonsin skulle kunna säga haha. Det var så mycket på en gång och sen skulle vi åka så, ja, det var stressigt och jag kmr knappt ihåg hur nån såg ut haha. Fick höra att jag pratar bra engelska iaf. 


Efter det åkte jag, Corey, Faith och Conner och köpte drive through mat till mig. Fick en chicken sandwich with fries (känner redan hur jag kmr gå upp i vikt...) och så åkte vi hem och jag fick en visning av huset. Justja! Dom har en hund också! Och fast jag inte gillar hundar har jag och Bailey redan fått nån slags connection. We're kind of buddies.


Anledningen till att jag inte har träffat min värdmamma Shelley än, är för att hon typ pluggar och var tvungen att jobba. Men, hon ringde och jag har pratat med henne. Hon var huur snäll som helst och det känns verkligen som om dom vill att jag ska vara en del av familjen. Dom berättade att vi ska till LA och Universal studios.nästa vecka! Sen frågade Corey om det var nått speciellt jag ville se när jag var här, och då svarade jag att Sedona verkar fint och att jag gärna skulle vilja se det någon gång. "Okay, so we're going to Sedona then!" var svaret jag fick. Haha, så det lät ju bra. Sen sa Shelley att dom skulle försöka åka med mig till Las Vegas också, och att kanske så skulle vi åka till Mexico men det var inte helt bestämt än. 


Låter det som om jag har det underbart eller? Det har jag. Hittills. Har insett att den här texen precis tagit ca en timme att skriva. Nu är klockan snart halv 7 och jag tycker att dom borde gå upp och åka till jobbet snart så att jag kan få gå upp och turista runt i huset i fred.


Och nu när jag precis skrivit den längsta texten i mitt liv och lagt upp offentligt så får ni faktiskt kommentera! Annars vet jag inte när det blir uppdatering nästa gång. :)


Och justja, värmen som var i går kväll. Den är som en bastu. MYCKET varmare än jag tror det någonsin varit i Sverige. Fattar inte hur dom kunde ha jeans och kofta vilket jag också påpekade.


I morron åker jaaag

I morron åker jag! Kan inte förstå det. Just nu är jag på hotellet vid arlanda där alla som åker i morgon har samling. Vi är ca 10 st som åker i grupp, och i morgon ska vi upp kl. halv 6. Lite onödigt tidigt tycker jag, med tanke på att planet till Chicago inte går förrän kvart över 10. Resan till Chicago tar 9h och sen när jag har kommit till Chicago så får jag vänta 5h för att sedan flyga själv till Phoenix.
Just nu känner jag ingenting. Är inte nervös alls faktiskt. I morse var jag supernervös och gick runt och hade ont i magen. Men just nu,.. det känns ganska bra. Var hemskt att säga hej då till min familj, men vi ses ju faktiskt igen. Det är inget hejdå, bara ett vi ses snart. Och nu är jag mest peppad. Har velat det så länge, och om 11 timmar åker jaaag :D

RSS 2.0