Frågestund

Har fått en del frågor på sistonde så tänkte ha en frågestund. Ställ era frågor här och så svarar jag om några dagar! Kan inte fatta att det är nyårsafton i morgon (idag för er i sverige). Kommer i håg förra året då jag stod på tolvslaget och var så lycklig eftersom det var "i år jag åker!". Kan inte fatta att det går så fort och at det var så länge sen.. Kan tänka mig att det är många som läser min blogg som kommer tänka precis så på tolvslaget det här året. Jag hoppas att alla ni som läser min blogg, att min familj och släkt och mina vänner får ett jättebra gott nytt år. Tyvärr kommer jag inte kunna tänka att "i år åker jag till USA" den här nyårsaftonen, utan ist "I år åker jag hem", vilket kanske inte är lika kul men det är ändå 6-7 månader kvar av mitt utbytesår. Och när jag väl ska åka hem ser jag fram emot att få träffa alla igen. Hittills har mitt år varit bättre än jag nånsin kunnat hoppas på, och jag är säker på att resten av det kmr bli minst lika bra. Puss på er alla och gott nytt år!!My new neighborhood
husetPolarexpress

"The Polar Express comes to life when the train departs the Williams Depot for a journey through the dark and quiet wilderness for a special visit to the "North Pole." Enjoy hot chocolate and cookies while listening to the magical story. Watch the joy on the children's faces when the train arrives at the North Pole, where Santa Claus and his reindeer are waiting!"

This is what I'm doing tomorrow. Coming home monday night!


Merry Christmas!

I torsdags åkte jag över till min första familj på kvällen och sov över där tills på fredagen. På fredagen förberedde vi hela dagen genom att baka och laga mat eftersom de skulle ha ett christmas party på kvällen. Kändes lite konstigt och sorgligt eftersom julafton inte alls kändes som julafton, men det var ändå en rolig dag och partyt var rätt roligt. Både Tiffany och Alex kom över ett tag vilket gjorde det mycket roligare.
I dag väcktes jag tidigt av Sammy som kom in på mitt rum och väckte mig eftersom vi skulle öppna paket. Fick jättemycket grejer när det var Hannukah men fick lite småsaker i min julstrumpa ändå. Senare åkte vi till en italiensk restaurang för lunch och efter det blev jag skjutsad till Danielle, min andra värdsyster, där jag firade jul med hennes mammas släkt.


första värdsfamilj -corey, shelley, conner, faith


faith, lauren & ella (kusiner)


baileeeey

Dan före dan före dopparedan

Ja, rubriken säger väl allt. Det är dan före dan före dopparedan idag. Har inte minsta julkänslor.. Som jag skrev i förra inlägget såhar jag inte speciellt mycket hemlängtan längre. Den värsta perioden var i September/Oktober när jag varit hemifrån så pass länge, men samtidigt varit i USA så pass kort tid att jag inte kände mig hemma och att det här var mitt liv. Dock kan jag inte förneka att julen känns konstig att inte fira i Sverige, med min familj och allt som hör julen till.. tex julbak, adventsljusstakar, advent, julkalendern och framför allt snö. Det finns en andledning till att man firar jul med sina nära och kära, och jag saknar det just nu.

I måndgs var jag med Karli. Meningen var att vi skulle baka julgodis hemma hos henne men tyvärr hade inte hennes värdfamilj alla ingredienser som behövdes för svenskt julgodis, och att ta sig någonstans utan bil är ju som jag sa tidigare rätt omöjligt. Så jag bakade muffins istället.. Är ett ganska klart exempel på hur mycket julkänsla jag har. Men vi hade roligt i alla fall och det här är bara en jul i mitt liv som jag inte kommer fira hemma. Den här julen kommer minst sagt bli annorlunda (speciellt eftersom min värdfamilj knappt firar jul) men det är bara att göra det bästa utav det!
Tack föressten till Kerstin & Micke för erat julkort! :)


               
                                          Karli & Jag, normala som vanligt

Christmas shopping, IKEA and movies

Igår var en bra dag. Jag spenderade nästan hela dagen med min första familj. Vi åt lunch sushi till lunch på våran favoritrestaurang Kona Grill, och så fixade jag och Shelley de sista julklapparna som behövde inköpas. Sen gick vi till Starbucks och på bio för att se The Tourist med Angelina Jolie. Hade högre förväntningar på filmen men den var helt okej. Efter det blev jag skjutsad till Marte så att vi kunde umgås i några timmar. Vi har alltid så roligt tillsammans, och så mycket att prata om. Även om själva syftet är att ha massor av amerikanska vänner (vilket jag har) så är det så skönt att ha någon som är i precis samma situation som en själv. Det gör det så mycket lättare att vara utbytesstudent.

I morse åkte jag med Frank (min nya värdpappa) och Sammy (lillasyster) till en frukostrestaurang som heter Village Inn. Jag älskar amerikansk frukost men det är so not good for you. Det känns roligt att jämföra en svensk frukost bestående av en brödskiva med ost och en amerikansk frukost bestående av french toast, pannkakor, bacon, egg, våfflor, potatis .. you name it. Gott var det i alla fall. Efter vi ätit frukost åkte vi till IKEA där vi köpte julmust, paradisask och lite andra saker inför jul. Min andra familj är judar så de firar inte jul, men det känns helt okej ändå. De firade Hanukah för någon vecka sedan vilket var intressant att få uppleva. Det här är bara en av flera jular i mitt liv och den är redan annorlunda as it is med tanke på att jag firar den i ett helt annat land utan min familj, så det gör inte så stor skillnad om vi firar det eller inte. Dessutom är de så generösa och vill att jag ska trivas så vi ska äta julmat och sånt där ändå. På fredag (julafton) ska jag dessutom över till min första familj som ska ha ett christmas party.
I kväll hämtade Josie upp mig och vi åkte på bio (igen). Måste bara säga att det är sjukt hur mycket jag går på bio här. Idag var tredje gången den här veckan. Jag slår vad om att de gånger jag varit på bio under de 4,5 månaderna jag bott här slår alla gånger jag varit på bio under 10 år i Sverige haha. Det var kul i alla fall och vi såg en film som heter How Do You Know med Reese Witherspoon och Owen Wilson. Var en helt ok film, men inte heller någonting speciellt.Christmasbreak!

I dag är det fredag. Fick jullov igår. Hela onsdag och torsdag bestod av finals (slutprov) som man har i slutet av varje termin av high school, men nu är jag klar med allt det och första terminen av high school!
Just nu sitter jag och kollar på One tree hill och dricker iskaffe. Skulle egentligen umgåtts med en kompis idag, men som vanligt så funkar det inte. Jag vill inte låta pessimistisk för jag har väldigt mycket vänner jag kan umgås med här, men tyvärr är många amerikanare så att de säger att man ska göra saker och sen i sista minuten så "kan" de inte. Kan inte ens räkna antal gånger det hänt. Oh well.. Har inte så mycket planer inför helgen. Förra fredagen sov jag, Alex och Marte över hos Tiffany. På lördagen gick jag och Marte och handlade julklappar hela dagen för att sedan möta upp Stephanie, Shivani, Marisa, Carlos och Alyssa för middag. Det var en "pajama dance" på skolan på kvällen som de skulle vidare till men jag och Marte hade inte speciellt mycket lust att gå dit. Vi missade inte så mycket dock, hörde att det var väldigt lame vilket vi visste redan innan. Gå i pyjamas till en skoldans när man är 17? We did not want to do that, även om det här är USA och inte Sverige/Norge. I stället kom Alex och vi tittade på film och åkte till Dennys där vi träffade några andra kompisar i stället.


Sleepover at Tiffany's. Tiffany, Alex, Marte, Jag

Ny familj!

Har glömt att skriva det, men imorgon är det precis 2 veckor sedan jag bytte värdfamilj. Kommer säkert få frågor om varför, men det är för att jag åker med Rotary och då måste man ha minst 2 familjer under året.
Min nya familj består av Frank & Amanda (värdföräldrar), Danielle 14, och Sammy 4. Jag trivs väldigt bra i min nya familj och de är hur snälla som helst, men jag ska vara ärlig och säga att det kändes konstigt i början. Det kändes tråkigt att byta för jag trivdes jättebra hos min första familj med, och när jag bytte kändes allt hemskt och onödigt. För mig tog det ett par - 3 månader innan jag kunde känna mig riktigt bekväm med allt och känna mig något sånär "hemma". Och precis då när allt kändes som bäst och jag inte längre hade minsta hemlängtan till Sverige var jag tvungen att byta och lämna allt jag vant mig vid för att börja om på nytt. Det var också hemskt att säga "hej då" eftersom jag visste att det aldrig kommer bli samma sak igen och även min värdfamilj var ledsen. Men de var så gulliga och sa att jag skulle behålla nyckeln och att jag alltid har ett hem där och kan komma över när jag vill.
Nu har jag dock bott här i 2 veckor och jag börjar vänja mig vi mitt "nya" liv. Det känns skönt att jag kände min andra familj ganska bra innan jag flyttade hit. Jag bodde hos dem 2 helger när första familjen var på jobbresor och så har jag varit med dem till Las Vegas. Det har gjort det lättare och snabbare för mig att anpassa mig.
På ett sätt tror jag att det är bra att byta eftersom man får lära känna fler familjer och får en annan bild av USA. Den amerikanska kulturen är inte bara precis som den är i en familj. Och båda mina värdfamiljer är väldigt olika varandra.

I går träffade jag iaf min första familj sedan jag flyttat och det var så roligt att se dem igen. Efter skolan åkte vi på bio och såg Narnia. Sen åkte vi hem och åt middag och senare under kvällen åkte jag och Shelley (min värdmamma) på Zumba (dans-klass) där vi träffade några av mina kompisar också. Den zumban vi brukar gå på har dem på en jättefin country club med golfbanor, spa och swimmingpool mm som ligger i ett område som heter Seville. I Seville har dem också apelsin och citronträd vilket jag tycker är ascoolt så på väg hem stannade vi så att jag kunde plocka några. Tyckte det var jättekul och apelsinerna smakar också mycket bättre när man vet att man har plockat själv haha.
Så ja.. över till att byta värdfamilj. Nu när jag bott här i 2 veckor känns det ganska bra. Jag känner mig glad för jag har 2 superbra familjer jag alltid kan vända mig till och som jag trivs jättebra med Jag älskar en del saker hos min första och en del saker är bättre här. Det känns skönt för jag börjar också vänja mig vid USA och jag trivs så bra här. Jag vill verkligen inte åka tillbaka till Sverige. Det enda jag saknar lite är det svenska skolsystemet... Inget dåligt mot Basha men jag hade högre förväntningar på själva high school. det är så strikt och stort här och jag kommer älska UIG när jag kommer hem!


Min nya utsikt från mitt rum


Semester 2

I dag var jag hos min skolcounselor för att fixa det sista med mina kurser inför nästa termin. Som det är nu så ser mitt schema ut så här:

1. Beginning Photography
2. English 12
3. Marketing
4. French 3
5. Economics
6. Studyhall

Jag har länge funderat på om jag verkligen ska ha kvar marketing. Jag valde frivilligt den kursen när jag kom till USA av någon anledning, och visst det är en intressant kurs där man lär sig mycket. Mest pratar vi om hur man blir en bra säljare och saker man ska tänka på (produktpresentation, hur man ska behandla en kund, varför en kund inte vill köpa en produkt och hur man ska handla i såna situationer mm) om man jobbar i affär. Gillar dessutom min lärare jättemycket, men problemet är att det nästan bara är freshmen och sophomores i klassen. Och de flesta är ganska omogna, och på grund av det är det bara inte kul. Egentligen känns det som ett dåligt skäl att byta, men jag pratade med min kompis Julie som sa "if i was an exchange student, i'd like to get the most as possible out of my year... and try new different things". Tyckte att det var smart så idag pratade jag med min lärare och ska i stället nästa termin vara TA (teachers aid). Det betyder att jag kommer få rätta prov, göra kopior och springa ärenden under själva timmen ist. Låter kanske jobbigt men alla jag pratat med som är TAs sitter mest där och gör sina läxor. Vet inte om det kommer bli så roligt men kände bara att jag ville ha förändring, och jag kmr fortfarande sitta i klassrummet och lära mig saker- jag behöver bara inte göra några prov eller uppgifter. Dessutom kommer jag inte ha Studyhall nästa termin (tack gode gud för det) så då kmr jag ha lite tid att göra mina läxor ändå. Så nu ser mitt schema ut såhär för nästa termin:

1. English 12
2. Theater
3. Marketing TA
4. French
5. US/AZ Government
6. Lifeguarding

GRAND CANYON

Har varit i Grand canyon hela helgen med Rotary. Det var mitt distrikt med 10 utbytesstudenter och ett annat distrikt med 18 utbytesstudenter som åkte. Vi kom på fredagen och åkte hem på söndagen. På lördagen kunde kam ta en flygplanstur över själva grand canyon om man ville vilket jag gjorde. Sen åkte vi allihopa för att se the south rim. på kvällen ordnade Grand canyons rotaryklubb en julfest/middag för alla och på söndagen gjorde vi inte så mkt förutom att åka hem. Var en rolig helg och det var coolt att få se grand canyon.


Jag, Fernanda (Brasilien), Hanna (Österrike), Ida (Danmark), Anna (Italien), Aure (Belgien), Nathalie (Paraguay), Victor (Brasilien), Karli (Holland), Patricio (Ecuador) :)


Alla utbytesstudenter d5510 & d5490

My

Lite sent inlägg (men jag orkar verkligen inte hålla på att uppdatera bloggen om minsta lilla grej hela tiden) men My åkte hem förra måndagen. Vi hade så roligt tillsammans och det var så underbart att äntligen få se min bästa vän igen efter 4 månader.

Hon kom på fredagen och då var vi först hemma hos mig ett tag, sen gick jag och visade henne min skola och mitt område mm. Efter det åkte vi tillsammans med mina värdföräldrar på bio. Vi såg en film som heter Love & other drugs. Var en helt ok film. Efter det stannade vi kvar i Chandler mall tills de stänge på kvällen.

På lördagen åkte vi till Scottsdale. Jag fullkomligt älskar Scottsdale. Scottsdale är den finaste delen av Phoenix, och det bor nästan bara rika där. Det är jättefint och själva staden (old town) och hur det är uppbyggt påminner lite om Sedona. Jag tror ett av Phoenix största mall är det som ligger i Scottsdale också, om jag inte minns fel.
 På Söndagen åkte vi till Kyrkan på morgonen och sedan till Santan mall. Någonting jag saknat här i USA är att fika. Ingen amerikanare har tålamod att bara sitta på ett café i nån timme och prata så jag och My FIKADE. Vi satt i nästan 2 timmar på Starbucks och det var mysigt. På kvällen träffade vi Alex och Marte och var med dem ett tag.

Sen på måndag morgon gick vi upp 6 för att jag ville visa min skola innan skolan började. Min skola är så strikt och My fick absolut inte vara med under en skoldag enligt min rektor så fick bara visa henne runt lite snabbt. Måste bara inlägga att jag vet varför min skola är så strikt nu. Min värdpappa berättade att för några år sedan så var det några elever som planerade att gå in på skolan och skjuta alla. Hela FBI var inblandade pch det stod jättemycket om det i tidningarna. Dock så fick de tag på eleverna innan någonting hände, men efter det så är de väldigt strikta med vem som får komma in på området och inte. Till och med utbytesstudenter är de kinkiga med. Nu när jag vet det förstår jag lite mer varför allting är som det är. Även om jag tycker att det är överdrivet ibland.

På måndagen följde vi i alla fall med min värdpappa på hans jobb ett tag (titta på hus han har köpt för att sedan sälja vidare) och åt lunch på Paradise bakery. Sen skjutsade vi ut My till flygplatsen och hon åkte. Var en superbra helg oh jag ska definitivt försöka åka och hälsa på henne i Colorado senare i vår. 


      
                                               


Basha exchange students 2010/11


Sweden, Korea, Brasil, Sweden, Norway

Look how pretty our house is!Inlägg om thanksgiving, black friday, och min helg med My kommer. Har det lite stressigt just nu eftersom jag byter värdfamilj på torsdag och åker till Grand Canyon till helgen. Plus att jag har cirka en miljon läxor och test jag måste plugga till.. men tills vidare, visst är vårat hus fint??

RSS 2.0