Hur man övertalar sina föräldrar

Fick en fråga om hur jag övertalade mina föräldrar så jag tänkte att jag kunde svara på det.
Ända sedan jag gick i femman har jag velat åka till USA i ett år. Min morbror har varit i väg ett år och jag har alltid kännt att jag velat göra samma sak. I femman fick jag i alla fall syn på en katalog om det. Jag visste på en gång att jag också skulle åka. Jag bara visste att det var någonting jag var tvungen att göra. Därför kanske det även varit lättare för mina föräldrar att säga ja då det hela tiden varit flera år kvar och då de haft tid att vänja sig vid tanken. 
Därför är jag kanske inte heller rätt person att svara på hur jag övertalade mina föräldrar eftersom dem alltid varit väldigt positiva till det. Men jag tror att det viktigaste man kan göra är att försöka övertyga dem om hur mkt man verkligen vill åka. Skriv ner alla fördelar eller det du känner i ett brev om du tycker att det känns svårt att komma på argument när ni väl disskuterar. Har läst om andra som gjort det och det har funkat för många. Om någon organisation har infomöten i din stad, ta med dina föräldrar så att de också får lyssna och höra det positiva från någon mer erfaren person. Beställ kataloger och låt dem läsa. Försök att få dem så involverade så möjligt, för ofta kan deras nej handla om okunskap. Om det är pengarna det hänger på har en del organisationer räntefri avbetalning så då är ju det en idé. Många organisationer ger även lite rabatt om man själv ställer upp på att vara värdfamilj. Tjatning kanske inte är den bästa lösningen men försök verkligen att få dem att inse hur mycket det betyder för dig...
Och det viktigaste av allt, ge inte upp!

utbytesstudent.se/forumo eller utbytesstudent.se/forum kan ni läsa mer om hur man övertalar sina föräldrar ;)

 

USA here we comeee

Är så glad för min bästa vän Mys skull. I går fick hon reda på att hon blivit antagen till ettårsutbytet med YFU! Så i augusti åker vi båda iväg till Ameeeerriicccaaaaaaa:D Ska bli så roligt att vi båda kommer gå igenom samma sak samtidigt, även om vi inte kommer få gå igenom dem tillsammans. Det bästa är i alla fall att vi kommer få fortsätta i samma klass sen när vi kommer hem! Vilket gör att det faktum att jag måste "gå om ett år" inte spelar så stor roll :) Det finns så mkt jag kommer sakna sen när jag kommer hem. Att inte få ta studenten med min klass och alla andra 93:or känns väl inte superkul, men om jag har tur kommer även Elin fortsätta på UIG sen efter sitt år, så då har jag iaf två av mina vänner med mig=)

Rotary

Jag vet att det var ett tag sen jag skrev. Men jag har egentligen inte så mycket att skriva om. Nu när jag fått min placering så kommer inte så mycket hända innan jag får den slutgiltiga placeringen i skola och stad.
Meen, tänkte att ni kanske kan vara intresserade att veta mer om Rotary som är organisationen jag åker med.
Det som är lite speciellt när man åker med Rotary är att man blir ivägskickad av en Rotaryklubb i ens stad. Så är det runt hela världen, så så länge en student blir ivägskickad av en klubb så har den klubben förbindit sig att ta emot en annan student från ett annat land. Detta betyder dock inte att man är två stycken som byter plats med varandra, bara att klubben som skickar iväg också tar emot.
När man åker med Rotary så tar man även på sig ett ansvar att vara värdfamilj under en period antingen när man är iväg eller när man kommit hem. Denna period ska egentligen gälla i 10 månader men jag vet inte riktgt hur strikt det är eftersom man som utbytesstudent med Rotary byter värdfamilj 3 gånger under året. Min familj ska alltså ta emot en utbytesstudent under en tid då jag är borta. Den här utbytesstudenten får vi reda på vem det är i April. Make any sense? Haha, det är inte så krångligt egentligen, bara lite annorlunda. Jag är i alla fall hittills väldigt glad över att jag valt att åka med Rotary. Innan jag bestämde mig för att ansöka med dom kollade jag upp alla organisationer och jag har inte hört någon som varit missnöjd med dem :)

om ni vill veta mer om rotarys ettårsutbyte: rotarystudent.se 

                                 

Design

Håller på att ändra lite i designen, så ni får stå ut med att bloggen är rätt ful ett tag. Men förhoppningsvis får det ett snyggare resultat!

Dumb laws

Enligt de facebooktest jag tagit är jag "a native arizonan" (jag tycker att det låter bättre med arizonIAN än arizonan men det heter tydligen så). Ändå har jag lite svårt att förstå mig på de här lagarna som tydligen gäller på riktigt i vissa delar i AZ:

Donkeys cannot sleep in bathtubs.

It is unlawful to refuse a person a glass of water.

You may not have more than two dildos in a house.

There is a possible 25 years in prison for cutting down a cactus.

No more than six girls may live in any house.

It is illegal for men and women over the age of 18 to have less than one missing tooth visible when smiling.

Women may not wear pants. (Tucson)


Det är inte första gången jag hör talas om dumma lagar i USA men på riktigt.. nu börjar jag undra om  detta inte är ett skämt...??

RSS 2.0