Gjorde du något delstatsval?

Nej, jag gjorde inget delstatsval (eller regionsval som var det enda möjliga). Jag hade tänkt välja västra USA, men gjorde inte det eftersom det fanns så många stater runt om i hela USA som jag ville hamna i. Dock så var Arizona en av de staterna jag verkligen ville komma till, och en placering utanför Phoenix var för mig en drömplacering. Så jag har haft väldigt väldigt tur!

Inte för att skryta men..

Jag har fått världens bästa placering! Jag är så lycklig och jag kan knappt vänta tills jag får åka och träffa alla.
Jag kommer att bo hos Corey och Shelley och deras 2 barn Conner & Faith. Conner är 4 år och Faith 6. Dom bor jättenära skolan så jag kommer kunna gå, vilket jag är väldigt tacksam över eftersom att alla i USA verkar åka bil överallt och jag gärna vill ha så mkt vardagsmotion som möjligt, haha. Min counselor Lorie är superbra och ska försöka fixa med skolan så att jag blir senior. Hon älskar att shoppa vilket min värdfamilj inte verkar göra, men det gör inget för hon har sagt att jag alltid kan shoppa med henne. Och i Chandler finns det ett HUGE SHOPPING MALL. Hennes dotter är lika gammal som mig och hur trevlig som helst. Hon ska också åka som utbytesstudent i höst. Dock skulle hon också gått på BHS annars och har sagt att hon ska berätta för alla sina vänner att jag kommer så att dom kan ta hand om mig. Så förhoppningsvis så är jag inte hel lost och ensam första dagen. AWESOME HUH??? Som sagt, jag älskar min placering! 

Huset jag kommer bo i de första månaderna :)


BHS

Jag är så nöjd med min placering! Tror inte att jag hade kunnat vara mycket nöjdare. Jag älskar området, staden och skolan verkar hur bra som helst! Jag har kollat upp väldigt mycket om skolan, och insett att om jag någonsin hade tänkt testa cheerleading eller dans, så kan jag nog glömma det. Sen fick jag reda på att Softball-laget också har varit state champions.. Men Softball är något jag velat prova på hur länge som helst, så så länge jag kommer med så ska jag nog testa det ändå! Annars finns det hur mycket sporter som helst så jag borde nog kunna hitta någon som passar!


Och ni som lämnar fina kommentarer lite då och då, tack så jättemycket! Jag blir jätteglad och uppskattar varenda en!

Basha HS - Home of the bears

Skolan jag ska gå på heter Basha High School och har nästan 3,000 elever. Det ska bli väldigt kul och annorlunda att gå på en så stor skola, eftersom att den jag går på nu bara har runt 120 elever. Jag har sökt runt lite (läs mycket) på internet om skolan och den verkar jätebra! Cheerleadinglaget har vunnit state champions (dvs bäst i hela Arizona) och även softball-laget har vunnit flera priser. Skolan är känd för att ha många avancerade kurser och vara väldigt sportinriktad. Skolfärgerna är svart, gönt och guld och skolmaskoten är en björn!


Svar

Varför kommer du ha du 2 värdfamiljer?
Skillnaden mellan Rotary och andra organisationer är att man med Rotary har flera familjer. De flesta har ungefär 3 värdfamiljer under året men man kan också ha 2 eller 4. Alla värdfamiljer bor i ungefär samma område så man byter aldrig skola. Jag har redan 2 värdfamiljer fixade, men det lät som om dem skulle försöka fixa ytterligare en. I början var jag ganska skptisk till det här, men ju mer jag började fundera på för och nackdelarna, desto bättre lät det. Och nu tycker jag att det är jättebra! Dels för att man lär känna mer folk och får se hur det är i olika familjer. Men också för att om man inte skulle trivas hos en familj är det ändå bara under en kort period man ska bo där och då kan man försöka stå ut tills man får nästa familj! :)


Har du alltid velat åkt iväg som utbytestudent sen du var liten?
Ja, det har alltid varit min högsta dröm!


PLACERING!

... OCH NU KAN JAG ÄNTLIGEN SKRIVA ATT DET DÄR EFTERLÄNGTADE INLÄGGET. FÖR NU HAR JAG FÅTT PLACERING!!
Jag vet inte så mkt än, men allt började med att jag gick in på facebook och såg att jag hade en vänförfrågan. Varje gång jag fått en sån de senaste månderna har jag tänkt att kanske är det nått från USA. Men det är det ju aldrig, så jag var inställd på någon Abdulllah som vanligt. MEN sen såg jag att det var någon med ett amerikanskt namn, och när jag sedan kollade på profilen så står det bostadsort: Phoenix, Arizona. Tror ni inte att jag höll på att dö?? Jag freakade ut och visste inte vad jag skulle göra. Tänk om det här var min nya värdmamma? Hon hade inte skrivit nått i förfrågan och jag var ju så himla nervös och ville veta vem hon var så jag kunde inte hålla mig, utan skickade ett meddelande och frågade om hennes vänförfrågan hade nånting att göra med mitt utbytesår. Efter bara några minuter fick jag svar att hon var min kontaktperson! Och så berättade hon att hon redan fixat 2 värdfamiljer och höll på att ordna skola just nu.
Hon skrev bla "I think you will really like your host families. The first one is still filling out the paperwork, but they live very close to the school and are excited to have you. The second family is excited too. The father was an exchange student to Sweden years ago." HÄR HAR JAG TROTT ATT INGEN VILL HA MIG OCH SÅ HAR JAG 2 FAMILJER SOM ÄR EXCITED TO MEET ME!! Jag i alla fall jätteglad och ska till Chandler som ligger söder om Phoenix. I själva Chandler bor det 250 000 invånare, men eftersom det gränsar till massa andra städer blir det större ändå. Lorie, som är min kontaktperson har sagt att hon sagt till min första värdpappa att adda mig på facebook men att hon kommer fixa så att vi får kontakt så fort allt är klart med alla papper!! Väntan

Först och främst: förlåt för min dåliga uppdatering. Det är jättekul att se att det är så många som tar sig hit varje dag för att läsa, och är intresserade av vad som händer i mitt liv och om mina förberedelser inför USA. Problemet är dock att det inte händer någonting alls på den fronten just nu. Varje gång jag har skrivit ett inlägg hoppas jag att nästa gång kanske jag äntligen kan få skriva att jag har fått PLACERING!!
Men nej. Tiden rinner i väg men fortfarande händer ingenting. Det är inte ens början av juni längre, och det var i början av juni det SENAST skulle komma.
Men men, jag ringde Rotary häromdan. De sa att placeringen kan dröja ytterligare några dagar eller någon vecka. Tydligen är många distrikt i USA väldigt sega i år. Vet inte riktigt vad jag ska känna. Jag antar att det inte finns någonting annat att göra än att vänta. Som vanligt. Jag hoppas i alla fall att det där härliga inlägget om att jag äntligen fått placering snart kan skrivas. Men tills vidare, om ni har några frågor eller nått är det bara att fråga!
I guess everything comes to an end..

Nu har jag haft min sista dag med 1B och brännboll, imorron är det skolavslutning och nästa gång jag börjar skolan är det i USA! Känns ju inte alls helt fel, förutom det lilla faktum att jag vill veta VAR jag då kommer börja..
Men angående min placering är jag bara trött på att vänta, känner lite att det inte är någon idé att ens kolla mailen, eftersom jag ändå aldrig verkar få nått. Ska nog kontakta Rotary om några dar i fall jag inte fått någonting, för jag orkar verkligen inte vänta längre!

  

.. Och du som frågade om han från Australien har någon blogg. Jag tvivlar starkt på det, för på mötet fick jag nämligen förklara för alla vad en blogg är i princip hehe. Han som höll i mötet frågade om det var någon som visste hur man kunde göra en "dagbok på internet" och ingen annan än jag hade en aning, så tyvärr... :)


hej

Jag vet att man ska vara glad för andras skull. Och jag är jätteglad åt alla andra som fått placering, men det är inte lätt att vara superglad för alla andra hela tiden och inte låta bli att undra vad fan som händer med min egen??RSS 2.0