I <3 Homecoming week

I tisdags hade dem movie night på skolan. Ute på skolgården hade dem satt upp en stor skärm där de visade en halloweenfilm som heter Hocus Pocus. Hade inte hört talas om den innan, men alla amerikanare vet typ vilken film det är eftersom de visar den på tv varje halloween. Det var ganska mycket folk som kom och alla hade filtar och snacks med sig. Vissa hade till och med på sig pyjamas och hade med sig sovsäckar och kuddar som de lade ut på gräset. Gick dit med Julie och hennes kompis Carly.

I onsdags var det homecoming carnival. Även det var på skolgården och det var som en stor festival där alla klubbar hade olika bord och tält med saker de sålde och spel man kunde spela. De hade även satt upp en hoppborg, och massa studsmattor och ett photo booth.

I dag efter skolan gick jag med några kompisar på Zumba (danspass). Jag har bestämt mig för att "do basketball tryouts" och basketball tryoutsen (som bestämmer om du är tillräckligt bra för att make the team) är på måndag. har en känsla av att det inte kommer gå så bra eftersom 1. det är USA  och 2. folk här börjar träna 2 månader i förväg för att kunna platsa i laget och jag har varit ute och sprungit 2 gånger för att få upp min kondition hahah. Men ärligt talat bryr jag mig inte så mycket. Tror bara att det kan vara roligt att testa. 

Kan inte förstå att jag varit här i 3 månader nu. Tiden går så fort! Och som ni kanske märker så blir min svenska sämre.. eller, det känns mer naturligt att skriva och prata engelska nu. Allting låter så roligt på svenska och det känns bara mer naturligt med engelskan.Homecoming carnival


Alex, Rachel, Marte


Bailey & Carlos (som btw är top 4 nominee for homecoming king)


French club booth! Alexandra, Carlos, Tyson

Homecoming week

I morgon börjar homecoming week. Det innebär att det händer roliga saker hela veckan. Så här ser schemat ut och varje dag ska man klä sig efter följande:

Monday: Back from the dead; PJ Day (pyjamas)
Tuesday: Bruise the Wildcats; Fake an Injury Day
Wednesday: Ghost Day; White Out
Thursday: Almost Dead; Old Person Day
Friday: Friday Night Fright; Basha Spirit Day

Har inte bestämt mig om jag kommer klä ut mig än eftersom sist vi hade spirit week var det inte alls många som klädde ut sig. På Tisdag efter skolan har dom även movie night där de ska visa en skräckfilm på stor skärm utomhus och så får man ta med sig filt och snacks. På onsdag är det homecoming carnival som är en stor festival där alla klubbar har olika tält med aktiviteter och försäljning.
Eftersom jag är med i franskaklubben så ska jag jobba där ett tag, och även ta massa kort. I vårat tält ska vi ha spelet twister (ni vet spelet med en matta där man ska sätta tex vänster hand på röd, höger fot på blå etc..) på franska. Sen på fredag är det pep assembly i gympasalen och football game på kvällen. På Assemblyt så ska alla klubbar ha dekorerat en kundvagn som ska presenteras inför hela skolan. Vi ska jobba med våran på tisdag och ska ha ett stort eiffeltorn av kartong med massor av blinkande lampor. Sen på lördag är HOMECOMING!

I dag ska jag med min familj till kyrkan om ett tag och sedan ska vi till State fair i Phoenix. Det är någon slags marknad med massor av karuseller, uppträdanden och försäljning mm. Eftersom min "värdmosters mans kompis" äger state fair har vi fått vipbiljetter och kommer få göra och äta allting gratis typ. Sen på kvällen ska Selena Gomez  uppträda. Ville verkligen se henne men det gick inte att få biljetter så tyvärr. Oh well, tror nog att det blir kul ändå.Bild från senaste assemblyt i augusti

Fråga och Svar

Är din familj sån överreligös familj som går till kyrkan flera gånger i veckan? hur ser dem på religion osv?
Nej, min familj är inte överreligös men de är troende. Som de flesta andra amerikaner är de kristna och går till kyrkan varje söndag. Vi ber alltid bordsbön innan maten, och jag lär mig hela tiden om gud och kristendomen mm . Eftersom det är väldigt annorlunda från mitt liv hemma så känns det ibland lite obekvämt men de har aldrig försökt pressa mig till att gå till kyrkan och de kan de inte göra heller. Väljer man att åka till USA får man ha inställningen att man kan hamna hos en familj som är troende, eftersom majoriteten här är det. Men, det är också USA. Och kristendom och religion här är inte samma sak som i Sverige. Kyrkan här är mycket mer relaxed och rolig och känns inte alls som en kyrka. Jag tycker att det är helt okej, och faktiskt ganska intressant ibland. Religion här är en stor del av den amerikanska kulturen, men det är så annorlunda från Sverige. Om jag inte kände min familj så väl så skulle jag aldrig kunna gissa att de är den typen som går till kyrkan. Men de är mer troende på det sättet att de tror på kristendomens budskap och et kristna sättet att leva. Det där var ett långt svar haha. Men jag hoppas att det var svar på din fråga :)

HAHA

Det finns en sak som jag hatar med Basha och det är att vi har bestämda platser i varje ämne.I dag bytte vi i alla fall platser i engelskan. Jag hamnade bakom en kille som heter Nico. Vi är lite kompisar så där och han är fett rolig men lite konstig/osmart. I alla fall, när vi precis har flyttat till våra nya platser vänder han sig om och frågar helt allvarligt:

N: So where are you from again?
J: Sweden.
N: Sweden...Hm.. That's where you build your own igloos to live in, right??
J: No.. not really..
N: But I've heard that?
J: ... I mean, some people do but not everyone. And some people have polarbears as pets at home.
N: Polarbears? Yeah that's what I've heard too.. That's weird.

Alla runt omkring oss bara kollade på oss med öppna munnar. Men altså allvarligt. Amerikanare (speciellt i High school) är inte speciellt smarta när det kommer till geografi och sånt som utspelar sig utanför USA och knappt utanför AZ. Kunde inte låta bli att skratta och förklara att jag var oseriös och att vi inte alls bodde i iglos och hade isbjörnar som husdjur. Blev inte speciellt förvånad av frågan eftersom det inte är första gången jag får en sån konstig fråga men ändå, ibland undrar jag hur en del kan vara så efterblivna.

My week

Gosh. Känns som om det var en evighet sedan jag uppdaterade här.
I onsdags umgicks jag ett tag med min kompis Julie. Vi var hos henne (hon bor i ett gated community och det lyxigaste amerikanska hus jag varit i än så länge) och såg på film.
I torsdags åkte jag till Santan mall med Karli. Våran disktrikt chairman fyller år nästa vecka och snälla som vi är (eller egentligen Karli som har hand om allt) så har vi samlat ihop pengar från alla utbytesstudenter i vårat distrikt (9) för att kunna köpa present till henne. Handlade lite inför det och såklart lite till oss själva. Det roliga är att när jag och Karli träffas hamnar vi alltid av något anledning på Walmart. Som om det inte finns roligare affärer.. haha. Men Walmart har allt så det är bra!
I fredags spenderade jag hela dagen med Marte. Mina värdföräldrar skulle ut så hon sov över här. Var lika roligt som alltid. Var mest hemma men gick ett tag till poolen vid skolan.
I lördags följde jag med Shelley och Faith på någon dansuppvisning som någon av Shelleys kompisar var med i. På kvällen följde jag med Karli på en Rotarygrej som faktiskt var jättekul. Det var en stor get together för 7 olika rotaryklubbar där man först satt i en stor sal och åt middag. Det var sådär riktigt lyxigt med special seating, en liten lampa på varje bord plus att varje bord hade en egen personlig servitör, samt en gigantisk buffé. Så först satt man och åt, sen var det lite aktion och lottdragning för att samla pengar till Rotary och efter det så satt man kvar vid sina bord och såg musikalen Sugar som utspelade sig på en scen längre bort. Musikalen var hur bra som helst och skådespelarna var såå duktiga. Så det var en riktigt rolig lördagkväll. Och när man gick fick man ta med sig 10 dollars doftljus hem haha.
I söndags var jag i kyrkan som vanligt på morgonen och sedan åkte jag med en tjej som heter Josie till Chandler mall.
I måndags gjorde jag inte så mycket förutom att min kompis Michael kom över ett tag och att jag tog en promenad. En sak jag hatar med att bo där jag gör är att man inte kan ta sig någonstans utan bil. Alla avstånd är så långa och jag är van vid att jag hemma alltid kan cykla om jag vill åka nånstans. Här funkar inte det så om jag inte vill gå till skolan, där det finns ett bibliotek och ett bad så kan jag inte ta mig någonstans alls. Så är jag uttråkad här och vill ta mig någonstans utan att få skjuts är det enda jag kan göra gå till biblioteket eller badet dit jag ändå inte vill gå- eftersom att alla småbarnsfamiljer är där och elever från skolan jobbar som lifeguards. 
I dag har jag varit med Shelley hela dagen och varit med på hennes jobb. Hon jobbar som drug representive vilket betyder att hon åker runt till olika doktorer och kliniker runt Phoenix för att sälja nån slags medicin. Var riktigt roligt att få se faktiskt. Vi åkte runt i Scottsdale och Fountain Hills, vilket är de finaste områderna här i AZ, och efter det åkte vi till Tempe där vi shoppade ett tag och sedan gick på bio och såg en jättebra film som heter Life as we know it. Sen när vi kom hem slingade vi mitt hår så nu har jag blondaktiga slingor i hela håret... Men det blev bra så jag är nöjd.
Där har ni en detaljerad beskrivning om vad jag har gjort till en stor del av mitt höstlov. I morgon börjar skolan igen och jag är faktiskt riktigt peppad. Det är skönt med höstlov men ärligt talat är 2,5 veckor lite för länge...


Utanför Santan mall (som är ett utomhus mall)
Okej var bara tvungen att lägga upp en bild på det här. så här har det sett ut i varuhusen i 2 veckor nu. FAST DET FORTFARANDE ÄR OKTOBER OCH 30 GRADER VARMT UTE.


På Rotarygrejen i lördagsShoooooooop til u drop

Jag älskar att shoppa här. Jag ska vara ärlig och säga att vissa saker som är modernt här är så annorlunda från det svenska modet man kan komma. Har redan berättat att de jeans som man måste ha för att vara cool här heter Miss Me och är utsvängda jeans med paljetter och andra dekorationer på fickorna. Det är den typen av jeans som skulle säljas för 50 kronor i gatustånd på torget hemma i Sverige. Här kostar de 100 dollar och är för amerikanare väldigt dyrt för jeans.
Förutom att modet på vissa håll är lite annorlunda älskar jag att bo där jag bor, eftersom att shoppingmallen här är biiiiiig med hur mycket affärer som helst. Forever 21 är som H&M i sverige och H&M här är som forever 21 i sverige. Dvs, forever21 här är inget speciellt och även om H&M är billigt och nästan samma som Forever21 är det lite smålyxigt. Jag älskar Forever21 här. De jag varit i är gigantiska och tar verkligen aldrig slut. Skulle kunna spendera timmar bara inne på Forever 21. Det finns 2 H&M i Arizona och båda ligger i Scottsdale, som är klassat som Arizonas Beverley hills. H&M här är dock inte alls lika bra som i Sverige. Jag har varit på H&M här 2 gånger och en del saker de har här är saker jag ALDRIG tror att de skulle ha i Sverige..


 
Bailey och jag i Scottsdale förra veckan, looking for homecoming dresses

Bilder- Las Vegas
min andra värdfamilj :)
Lake Havasu

Egentligen skulle vi åkt hem i dag, men i stället för att stanna hela dagen i Vegas och komma hem sent i natt så bestämde vi oss för att åka tidigt i morse och i stället för att åka hem, åka till Lake Havasu i stället. Lake Havasu är en stad/sjö som ligger precis vid gränsen till California. Staden ligger precis vid sjön som heter samma sak, och på ena sidan av sjön ligger Arizona och på andra sidan (som kan vara 50 meter bort) ligger California. Sjön ligger också i mitten av Colorado River.

Det vi har gjort i Vegas hittills är mestadels sightseeing. Vi har gått igenom massssooooor av hotell, en del coolare än andra. Jag såg lejonen inne i MGM, och stranden utanför ett annat hotell. Har även som sagt sett eiffeltornet som går mitt igenom hotel Paris och även varit uppe där och ätit lunch.. Jag skulle kunna förklara allting jag sett men vissa saker måste man se själv för att förstå. Vegas var riktigt coolt iaf och jag är så glad att jag fått möjlighet att uppleva det... Eller ah, lite grann i alla fall... hade såklart varit roligare om jag varit 21...

I dag när vi kom fram till Lake Havasu hyrde vi en lagomt stor båt. Vi köpte pizza och glass och så åkte vi ut på sjön i ett par timmar. Det är såååå fint här. Jag har som vanligt tagit massvis med kort som jag ska ladda upp när vi kommer hem. Det är som en liten turistort med en liten promenadgång längs vattnet med lite små butiker mm och sjön är omgiven av massvis med berg och palmer och stränder. Känns som om jag rekomenderar vart jag än åker haha, men det finns så mycket ställen här som jag tycker att alla borde få se.. men jag älskar Arizona.

När vi kom tillbaka från båtturen gick vi till hotellets pool ett tag och sen gick vi till en restaurang med en GIGANTISK buffé där det bara var att äta hur mycket som helst. I morgon åker vi hem och sen har jag en till vecka av höstlov. Det är dock ganska komiskt hur jag kan kalla detta höstlov. Det är fortarande minst 30 grader ute och höstkänslor är det minsta jag har.. haha.


Heree

Just nu är jag i Las Vegas! Vi kom fram i går eftermiddag vid 4. Det tog ca 6 timmar att köra och på vägen passerade vi Hover dam. Ärligt talat fattade jag inte så mycket av vad det var, och vet inte om jag tyckte att det var speciellt sevärt men det ska vara ganska kännt.. När vi kom fram vilade vi ett tag tills klockan blev halv 6, då dom serverade gratis dricka och snacks i hotellrestaurangen. Efter det åkte vi till the Strip där vi gick runt lite och åt mat i ett hotell som heter Planet Hollywood.

Hotellen här är inte som vanliga hotell. De är stora malls med olika teman och säkert 100 olika affärer och restauranger. Och såklart en gigantisk avdelning för Casino. Och då pratar vi om ETT hotell som har 100 olika affärer. Och det finns hotell överallt. Vi bor inte på the strip, men vårat hotell ligger bara någon kilometer därifrån och är jättefint ändå. I morgon ska vi förmodligen gå och se ännu fler hotell och gå på en magic/comedy show. Tydligen har ett av hotellen här riktiga lejon och ett annat har en strand. Vårat hotell är dock inte riktigt lika fancy, det har bara riktiga svanar inomhus, som om inte det skulle vara tillräckligt haha. I guess this is Vegas... 

I dag har vi gått runt i hotellen/mallen och på the strip. Hittade min klänning till homecoming. Är jättenöjd och ska lägga in en bild på bloggen sen när jag kommer hem. Hade inte så höga förväntingar om Vegas innan jag kom hit ärligt talat, men allting är så mycket större och coolare än jag trodde. Vi åt lunch uppe i eiffeltornet med utsikt över the strip och Bellacio hotel (ett superstort hotell med en gigantisk fontän framför). Åt något av det godaste jag ätit sen jag kom till USA, men kan berätta mer om allting sen.. Nu ska vi ut igen cause after all, WE'RE IN VEGAS!

Svar

Andra värdmamma? Har du bytt familj?

Nej jag har inte bytt familj. Men jag kommer att ha 2 (eventuellt 3) under året och jag flyttar in till min andra värdfamilj i början av December. Trivs fortfarande jättebra hos min första familj, men umgås också lite med min andra som också är hur snäll som helst. Det är min andra värdfamilj som jag åker med till Las Vegas i morgon (i dag). Och när jag ändå pratar om Las Vegas så kommer jag vara där tills på måndag kväll. Har inte bestämt om jag kommer ta med datorn än så vet inte om det kommer bli så mycket uppdatering.

---
OCH JUSTJA. DET HÄR GJORDE MIN DAG. Vet ni vem som kommer och hälsar på mig i Arizona i slutet av November??? MYYYYYYYY. MIN BÄSTA KOMPIS SOM JUST NU ÄR I COLORADO!! Först skulle hon bara stanna en natt hos mig eftersom hennes värdfamilj ändå ska till Phoenix under thanksgiving men nu har vi fixat så att hon flyger hem på måndag kväll och stannar lördag och söndag natt också! Har pratat lite med skolan men inte fått något riktigt svar, men vi ska försöka fixa så att hon får följa med mig en dag i skolan också. AAAH JAG ÄR SÅÅÅÅ GLAD!! Saknar henne verkligen och det ska bli så kul att visa henne runt och hur jag bor och hur min skola är mm.

    

Random movie of nice houses

Och justja. Haha. JAG ÄLSKAR VISSA HUS HÄR. Vissa områden är såååå fina. Var bara tvungen att filma häromdagen. Det är inte ens en bra film och de här husen är inte alls de finaste jag sett, men ja. En sak som skiljer USA från Sverige är hur stor skillnad det är på fattiga och rika. På en sida av en väg kan det vara ett område med superfina rika hus medans det på andra sidan kan vara trailer- liknande små lådhus... Har bara varit i downtown Phoenix en gång men det är ganska slum där, ärligt talat. Och du som en gång frågade om det inte är kriminellt här, inte där jag bor och i många andra föroter. Men i många delar av Phoenix downtown är det kriminellt och fattigt.


Det är min andra värdfamilj jag åker med, och ja min andra värdmamma är från England.. Det här var 2 veckor sedan och jag hade glömt några böcker hos min kompis som vi skulle hämta upp

Höstlov

Har helt glömt bort att berätta att jag har fått höstlov. Min skola och alla andra skolor i Chandler är all year round eller nått sånt, vilket betyder att den börjar tidigt (26 Juli) och slutar sent (1 juni) men har massor av långa lov under året. Därför har jag den här veckan + nästa + 2 dagar höstlov! Really nice med tanke på att jag inte ens började den 26e juli.

I dag träffade jag Anna från Italien och vi åkte till Chandler Mall. Köpte ett par låga cremefärgade conerse i nya modellen, ett par bruna ballerina och en tröja på forever21. Det är roligt hur folk tycker att 40 dollar är mycket för ett par converse här. Alla tappar hakan när jag förklarar att converse är ca 90 dollar i Sverige och att Levis jeans ligger på 100. Här kostar ett par Levis 30 dollar men då är Levis ändå ute. Här är det också last season att ha andra jeans än utsvängda med dekorationer på fickorna.

Egentligen skulle jag kunna uppdatera bloggen hela tiden, men jag har inte tid och ork att skriva om allting som händer hela tiden. Antar att det är en bra sak. Det betyder väl bara att jag är upptagen och njuter av mitt år som jag borde göra, i stället för att sitta vid datorn och skriva om allt som händer.Har glömt att skriva att jag var på IKEA förra helgen. Var så kul! Allt var precis som i Sverige och jag kände mig ganska stolt som kunde gå omkring och veta hur man utalar alla konstiga saker och namn. Köpte även med mig massa marabou och svenska kakor. Som nästan är uppätet nu.. haha.

I söndags hade vi en stor baby shower för våran granne här. För er som inte vet vad en baby shower är så är det en stor fest man ordnar för den som är gravid och så ger alla presenter. Måste hålla med om att allting är större i USA. Den här festen hade 50 personer, och alla skulle rymmas i vårat vardagsrum. Vi hade överstylat huset och det var överdrivet mycket mat med chokladfontän, champagne mm. Var roligt i alla fall. Efter det åkte jag och Marte på bio. Vi såg en film som heter You again, var helt okej. Har glömt att skriva att jag var på bio förra veckan också (går på bio mycket här haha). Såg en film som heter EasyA. SE DEN ALLA. SUUUPERBRA FILM!
2 månader

Har kollat runt lite på olika bloggar från andra som är i USA. Tycker det är så sorgligt att läsa om folk som verkligen ser fram emot sina år, planerar allting i minsta detalj och verkligen önskar att deras år ska bli så fantsatiskt som de alltid planerat. Och så hamnar dem i en jättedålig familj och trivs inte alls.
Jag är så lyckligt lottad. Jag älskar att vara där jag är. Jag bor i ett superfint hus i Arizona och jag trivs jättebra hos min värdfamilj. Jag har en bra counselor som jag kan prata med om nått går fel och skulle något hända med familjen jag bor hos nu har jag en jättebra andra värdfamilj också. 
Vi pratade lite om hur viktigt det är att man visar uppskattning häromdan på franskan. Min franskalärare fick ett samtal om att hennes morfar dött mitt under lektion. Tyckte så synd om henne.
Poängen är att jag är så tacksam över att vara här. Har redan varit här i 2 MÅNDER vilket är sjukt. Men under de här 2 månaderna har jag insett hur bra jag har det hemma och hur mycket jag uppskattar den svenska skolan, min familj och att bo i Sverige. Samtidigt har jag lärt mig att uppskatta min vistelse här också. För jag trivs verkligen här med. Och jag har lärt mig så mycket och fått uppleva så mycket jag inte skulle fått göra om jag inte åkt. Visst finns det dagar då jag bara vill åka hem men mestadels så trivs jag bra här och jag är så glad att jag bestämde mig för att åka.


En bild på min underbara franskaklass :)

RSS 2.0