Late start

I dag hade vi late start eftersom att alla Juniors hade ACT's (typ nationella prov) att ta, så började inte förräns 10 i 12. Åkte till Dennys för frukost på morgonen med Marte, Alex, Stephanie, Shivani, Rianna, Nick, Jesper och hans tvillingbror. Åt caramel banana french toast som vanligt. Åkte sedan till skolan för att ha skola i 2 timmar med lektioner på 20 minuter och sen blev det solning när jag kom hem. Det känns verkligen som sommar här nu. Det är grönt med massor av blommor och runt 30 grader varje dag. I like it!
I morgon åker jag på RYLA läger (Rotary youth leadership awards) i typ Payson eller nånstans i närheten (norra Arizona). Blir borta tills på söndag!

                                

Fråga och Svar

hej, jag ska åka med rotary om 2 år, men hur många familjer är det man måste bo i? hur fungerar det då när man byter familj, byter man skola med? din blogg äger!;)


Åh tack! De flesta som åker med Rotary får 3 familjer. I en del fall kan man ha 4 (det är dock max) eller 2. De vill att man ska ha mer än en för att få se hur det är i olika familjer, så de försöker verkligen med mer än en familj. Dock har min kompis Anna bara haft en familj för att de inte kunde hitta någon annan, men då fick hon bo hos en av ledarna i distriktet i 2 veckor bara för att ändå få en annan upplevelse. Man byter aldrig skola, för det är emot reglerna och skolorna tillåter inte det.

Glad påsk!

Glad påsk!! Hoppas alla har haft en bra dag med mycket firande.
Själv har det inte blivit så traditionellt, i och med att amerikansk påsk är annorlunda från svensk, och min värdfamilj inte ens firar påsk (de är judar). Gick i alla fall till kyrkan i morse med min första familj. Trodde aldrig jag skulle säga det, men jag gillar verkligen kyrkan här. Det är så annorlunda, och trots att allt ärså modernt (med storbildsskärmar, liveunderhållning med musik, teater och dans mm) så känns det så heligt. Vet inte hur jag ska förklara, men har gått till kyrkan fler gånger under mitt år här än ad jag tror jag gjort i hela mitt liv, men jag gillar det.
Efter det åkte vi och åt lunch och glass på Coldstone, som har den bästa glassen någonsin. Sen åkte jag med Alex på bio. Såg nån dålig, dock rätt rolig film som hette Madeas family.

Även i fredags umgicks jag med min första familj. Har inte sett dem på jättelänge, men jag är glad att jag fortfarande kan ha kontakt med dem och umgås även om jag inte bor där längre. Jag har haft sån tur som har två underbara värdfamiljer här.
Först åkte vi till vattenparken vid skolan där vi solade och badade, sedan åkte vi till köpcentret för lunch. På kvällen följde jag med Corey och Shelley på en Rotary-fest. Det var jättekul och vi hade en tävling som gick ut på att i par, göra massa grenar för att få så mycket poäng som möjligt. Jag och Shelley var tillsammans och vann som bäst lag med högst poäng. Jag vann också en medalj eftersom jag var bästa tjej. Det roliga var att jag var den enda där under 30, förutom domarna som alla var killar i high school. Jag säger inte att jag fuskade för det skulle jag aldrig göra, men vi hade kanske lite tur med domarna om man säger så ;)

Alla som ska göra organisationsval inför nästa år förresten... jag kan inte säga det mer gånger men det finns ingen bättre organisation än Rotary. Ni kommer inte ångra er om ni åker med dom!

                                       
                                                    Mina söta värdsyskon innan kyrkan idag


Fortsättning... Bara i USA


Syns inte så bra på bilden hur stor trucken faktiskt är, men i USA gäller mottot störst är bäst.

Livin' up like it's the weekend

Sent inlägg, men jag har haft fullt upp.
I fredags var det en skönhetstävling/ talangtävling på skolan som hette Mr.BHS. Det var en tävling som 10 junior och senior-killar ställde upp i. De fick bla. frågor som "Vad är bästa raggningsrepliken?", "Hur skulle ne perfekt date se ut?" mm. Sen ställde alla upp med ett eget nummer också som talang. En del sjöng, en del mimade och en del spelade teater. Det var riktigt roligt att se!

På lördagen fyllde min kompis Stephanie 18. Jag, Marte, Rachel och Marte's bästa kompis från Norge som var här på besök åkte och åt brunch på Dennys som är en typisk amerikansk frukostrestaurang. Efter det lurade vi med oss Stephhanie till hennes bästa kompis Shivanis hus där alla hennes vänner hade gömt sig och ordnat en överraskningsfest. Hon hade ingen aning och var jätteirriterad eftersom hon trodde att alla dissade henne på hennes födelsedag, medans de egentligen förberedde ett party. Men det var roligt och hon blev glad!
Efter det åkte jag med min värdfamilj på bio för att se nån tecknad film som hette RIO och sen åkte vi till en mexicansk restaurang för middag.


Banana caramel french toast :)


Rachel & Marte at Denny's


Stephanie & jag


Wii Dance


Gruppbild


På söndagen åkte jag med Karli till Chandler Mall för lunch & starbucks. Det jag älskar med att träffa andra utbytesstudenter (speciellt från europa) är hur lika jag känner att vi är. Det är svårt att förklara innan man själv är i den positionen, men amerikanare är så annorlunda i vissa sammanhang från svenskar och europeer så det är skönt att träffa folk som påminner lite mer om en själv. Och som tycker om att sitta ett bra tag och äta lunch och prata i stället för att ta en to go kaffe eller hamburgare och skynda vidare.


Lunch at BJ's
Bara i USA ....


April

Har inte skrivit på ett tag, men det är ok, tror inte det är så många som läser längre. Har haft fullt upp den här veckan. I måndags var det first monday after prom. Även kallat SENIOR DITCH DAY. Det är en inofficiel högtid för alla seniors och har tydligen funnits i USA i många många år. Alla seniors skolkar. Vilket betyder att många lärare lägger ut uppgifter och prov som bara kan göras den dagen för att få sina elever att gå till skolan. Jag gick inte till skolan den dagen, bla för att jag ändå skulle bli signed out eftersom min rotary-klubb hade en golfturnering som jag och Anna jobbade på och sålde lotter mm.
Jag hade 90% (A) i teater på måndagen, och bara för att jag inte gick till skolan på tisdagen sjönk mitt betyg till 69% (D). Inte för att jag bryr mig så mkt om mina betyg här, men det gör mig lite irriterad att min lärare väljer att ha ett prov på 50 poäng en sådan dag. OCH frågorna som var på provet var typ: What hour do we have theater? What's the name of your teacher? mm. DVS MENINGSLÖSA.
Oh well. Jag följde en amerikansk tradition och gick inte till skolan, precis som ingen annan av mina vänner.

På tisdagen kom Karli över med sin värdpappa och bror, samt Polly (hennes counselor som vi åkte till San Diego med) och hennes man. Jag lagade köttbullar och kladdkaka och Karli lagade holländsk mat som vi bjöd  på. Var mkt trevligt. På Onsdagen åkte jag med Marte till Phoenix och gick på den sista NBA-matchen för säsongen. Det var Phx Suns mot San Antonio och det var en rätt bra match. Vill bara tilläga att Tony Parker (Eva Longorias ex) spelar i San Antonio så nördar som vi är tyckte vi att det var coolt.

Prom

Hade bal i lördags! Det började med att jag åkte hem till Alex vid 11 och vi gjorde oss i ordning. Vid halv 2 kom hennes kusin över och fixade våra hår. Sen kom Tiffany och vi tog lite bilder tillsammans. Efter det åkte vi till Macaroni grill, en restaurang i Mesa, för att äts middag och träffa upp de andra som vi skulle gå dit med. Efter det kom en limo och hämtade upp oss alla på 11 personer och vi åkte vidare till Scottsdale där balen skulle vara.
Balen var på ett jättefint & lyxigt ställe med två våningar. På övervåningen fanns det balkonger där man kunde stå och titta ner på dansgovlet samt massa soffor mm. På nedervåningen fanns det även en bar (de serverade bara vatten dock haha) med en massa olika efterrätter samt sittplatser mm. De spelade bra musik mm och det var bra stämning. Balen började 8 och slutade 11 och sen efteråt blev vi upphämtade av limousinen igen som tog oss hem. Hade egentligen lust att göra någonting mer efteråt men kom inte hem förrän strax efter halv ett och både jag och Alex var jättetrötta så bestämde oss för att bara åka hem till henne och sova i stället.
Men det var jättekul att uppleva amerikansk prom, och det är definitivt en av mina höjdpunkter som jag har fått uppleva under mitt år:)


Populära låtar i USA just nu


Onsdag

I gar kopte jag min prom klanning! Blev jattenojd, men mer an sa sager jag inte. Ni far se bilder sen efter prom som ar pa lordag:) Ser jattemkt fram emot Prom nu nar jagvet hur det blir. Vi ar 11 st (mestadels tjejer) som har hyrt limo. Forst ska vi aka och ata middag pa en restaurang i Mesa och sen ska vi vidare till Scottsdale dar sjalva balen ar. Efter prom blir vi upphamtade i limon igen och jag antar att vi ska hitta pa nagonting efter det. Ska bli kul och ar galet taggad.

Just nu sitter jag i skolan... Vi har life connections vilken ar den dummaste klassen jag nagonsin haft. Vi lar oss ingenting alls for allt vi pratar om ar typ allmanbildning. Liksom, vem vet inte att det finns olika vagar av kommunikation (prata, post, sms, mail) och vad ar poangen med att gora en powerpoint pa 10 sidor om kakdekoratin. Ar bara en onodig klass som vi far jattemkt uppgifter som inte ens betyder natt i. Vi har halvdag idag och slutar om en halvtimme (kl. 11.00). Efter skolan ska jag med nagra kompisar och ata lunch plus kopa det sista infor dansen.

PHX SUNS

Helgen var jättebra. Hade hur kul som helst i fredags då jag gick på basketmatch med min värdfamilj. De har säsongsbiljetter till Phoenix Suns och de hade lyckats fixa så att vi fick en tur backstage, och gå ut på planen innan match. Först gick vi under läkatna, och kollade runt hur det såg ut där alla som hade vip-biljetter fick äta mat, vi såg hur det såg ut utanför träningsplanen och omklädningsrummen mm. Det var ascoolt för när vi gick i korridoren passerade vi gymmet där de flesta splarna var inne och tränade. Vi gick rätt fort förbi men kikade in och fick ögonkontakt med en spelare som nickade och log. Jag tyckte att det var jättecoolt eftersom det här är NBA. Det blir inte så mkt bättre:)) SEN fick vi gå ut på planen. DET var coolt. Eftersom det här var nån timme innan match var det bara några spelare som var ute och tränade men vi satt liksom på första raden mitt på planen och kollade. Tog lite bilder och så, och sen kom en av spelarna fram och ställde sig precis bredvid mig för att skriva autografer till dem som var på raderna bakom oss. Han stod liksom 30 centimeter ifrån mig så jag bad min värdmamma ta ett kort på mig när jag stod framför honom, men då vände han sig emot henne så vi fick en bild tillsammans! Ahhh det var cooolt. :) Det var en jättebra match föressten, de spelade LA Clippers och vann.


Garett Siler och jag


Skriver autografer.. lägg märke till att han är 230 centimeter.


Innan match
RSS 2.0