Bilder, LA


På väg dit


First stop - Santa Monica


Hus de höll på att bygga i Beverly Hills. Notera att det här är ett enfamiljs-hus


Leonardo Dicaprios hus


Någon annan filmstjärnas hus


Beverly Hills :)


Sunset Boulevard


Sunset blvd


Gruppfoto i Beverly Hills


LA!


Syns inte så bra men det är Hollywoodskylten i bakgrunden


Home in Phoenix!

Fler bilder finns på facebook. :)

Onsdag

Dagen började bra, vaknade i tid för en gångs skull så behövde inte stressa som alla andra mornar. Pratade en stund med mamma innan jag åkte till skolan. Hade engelska och sedan teater-uppspelning. Teatern gick supebra vilket jag är nöjd över. Efter det hade jag marketing. Sen när jag kom till franskan insåg jag att jag inte hade mobilen med mig. Kom på att jag lagt ifrån mig den vid handfaten inne på toaletterna och skyndade mig tillbaka. När jag kom dit låg den inte kvar, och jag frågade alla som stod och speglade sig runt omkring om de sett någon mobil men ingen hade sett den. Gick runt på hela nedervåningen i byggnaden och letade men inte en skymt av någon mobil.

Gick sedan till attendence office där de ska ha hand om upphittade saker men ingen mobil där heller.
Var inte speciellt glad eftersom jag inte kan några som helst nummer utantill och skulle till Marte efter skolan och skulle vara tvungen att smsa mina host parents om hennes address och tid de skulle hämta mig mm.
Kändes väldigt misstänktsamt att någon skulle vara snäll och lämna in den eftersom mina kompisar testade och ringa säkert 100 olika gånger men någon hade stängt av telefonen så det gick inte att komma fram.
Gick till och med och pratade med nån säkerhetsvakt som sa att han skulle rapportera till de andra säkerhetsvakterna samt kolla övervakningskamrorna utanför toaletterna för att se om de kunde se nått. 
Vet inte hur det blev med det men jag gick runt och var fett orolig hela dagen. Sedan precis innan jag skulle gå till min sista lektion ringde de från attendence office till mitt klassrum och sa att jag kunde komma och hämta min mobil som någon hittat och lämnat in. Hade verkligen inte kunnat vara gladare, men nu har jag iaf lärt mig att aldrig lägga ifrån mig mobilen igen. :)

Måste berätta en roligare sak som hände igår föressten. Jag hade life connections (vilket är en löjlig klass som jag inte alls tycker om) och vi var i datasalen. Vi hade en powerpoint med 20 olika bilder på köksredskap som vi skulle översätta. Försökte göra mitt bästa men vem fan vet vad durkslag och rivjärn heter på engelska liksom? Försökte ta hjälp av google translate men då visade det ju sig att det inte gick att få tag på å,ä och ö så till slut gav jag upp och gick fram till min lärare och sa att det var väldigt svårt för mig eftersom jag inte visste de engelska orden för allting.
Hon bara kollade på mig och sa "okayy... i have the key here. But where are you from?".
"Sweden.. I'm an exchange student".
"Really?! I had no idea! That's really cool, I would never have guessed that!" Hon såg jättechockad ut och kunde knappt tro vad jag sa. Jag trodde verkligen att hon visste eftersom vi tidigare gjort posters om oss själva och jag skrivit Sweden på den. Dessutom vet alla andra lärare om att jag är svensk vilket underlättar för då är de inte alls lika stränga. Antar att jag ska ta det positivt dock för jag får väldigt mycket komplimanger för min engelska och att jag knappt har något accent alls. Dock vet jag inte om jag själv kan höra så stor skillnad för redan i början av mitt år fick jag hela tiden höra att jag pratade så bra. Ändå känner jag mig rätt dålig på grund av att jag ju hela tiden är omringade av amerikaner som har det som modersmål och jämfört med dom är min engelska ändå sämst.


Los Angeles!

I fredags var jag hemma från skolan. Har som sagt varit sjuk till och från i nästan 2 veckor så det har inte varit så kul. på kvällen åkte jag till Tamis ("ledare" för mitt rotarydistrikt) hus där alla tjejer (6 ink mig) var för att sov över. På morgonen åkte vi från Tamis hus kl. 5.30 på morgonen. Först åkte vi till Starbucks där vi träffade Cindy & Machel (de andra "ledarna") och Victor och Patricio. Sedan började vi köra vidare till LA. Vägen till LA är supertråkig. Det är i princip bara öken och berg hela vägen förutom nån mil in i California vid Arizona-gränsen där det finns en liten stad/by som heter Blythe. Som tur var stannade vi inte där den här resan, men det är ett av de äckligaste ställena jag varit på. Det finns bara massa snabbmatsrestauranger (McD, Burger King, KFC, Tacobell, Subway mm..) och alla är sååååå äckligt sunkiga. Finns inte mycket annat, och folket som bor där är mestadels hemlösa typ. Ville bara berätta om det för det är verkligen nasty.  

I alla fall, vi kom fram till Santa Monica vid ett CA-tid och åt lunch där. Efter det gjorde vi en Hollywood-tour i en buss med en annan grupp från England. Det var jättekul för vi åkte runt i Beverley Hills och Hollywood och såg alla kändishus, Sunset Boulevard, Hollywood-skylten mm. Kändes rätt coolt eftersom jag gjorde nästan samma sak med min första värdfamilj i Augusti så jag kunde känna igen mig och säga att här framme kommer Playboy Mansion och nu är vi utanför Michael Jacksons hus typ. Men det var jättekul att få se allting igen, och det är verkligen sjukt hur alla hus bara blir finare och finare och hur folk verkligen bor. När vi vari den billigaste delen av Hollywood/Bel Air kostade husen "bara" ca 25 miljoner.
Vi var även utanför teatern där de ska ha Oscars-galan nästa helg och delar av gatan och trottoaren var redan avspärrat för förberedelserna. När vi gick omkring i Beverley Hills såg vi också hur två civilklädda livvakter (de hade örsnäcka båda två och stod i rock och hatt) stod utanför en av de superlyxiga affärerna (typ D&G, Gucci eller liknande) och vaktade för att affären var stängd för allmänheten pga någon kändis var där inne och shoppade. Jag och Ida försökte diskret gå förbi för att se vem det var men vi såg ingenting. Var en jättebra dag men det var svinkallt (13-14 grader) och regn så vädret hade kunnat vara bättre..

På Söndagen åkte vi till Six Flags /Magic Mountain vilket är en jättestor nöjespark. Vi kom dit vid 10 när de öppnade, efter vi ätit frukost på IHOP (international house of pancakes). Jag gillar inte berg och dalbanor så mycket för att jag lätt mår illa, men åkte ändå rätt mycket för att vara jag. Efter ett tag gick jag och Anna mest runt för ingen av oss ville åka mer, och Patricio mådde illa så då bestämde Tami och Machel som inte åkte nått alls att vi 5 skulle åka in till Santa Clarita i stället. Alla skulle egentligen stanna tills kl. 8 på kvällen men vi var less redan kl.2 så då åkte vi dit och åt lunch och gick på bio i stället. Vi såg en jättebra actionfilm som hette Unknown.

På måndagen gick vi upp rätt tidig för att åka hem. På vägen stannade vi vid ett outlet mall utanför Palm Springs. Tyvärr hade vi bara drygt en timme på oss vilket sög för det fanns verkligen HUR MYCKET SOM HELST. Allt från DKNY-väskor för 500 kronor till.. yeah you name it. Önskar att vi hade haft mer tid men hittade ändå ett par Armani-jeans för drygt 300 och ett par vinröda höga converse för 200 kr.

Har haft iaf haft en superbra helg. Älskar mina utbytesstudent-kompisar och mitt distrikt som tog med oss och betalde för hela resan. Tror verkligen inte att det hade kunnat vara en mycket bättre helg!
Orkar inte lägga in bilder idag men kan nästan lova att det kommer imorron :)

Back from L.A.

Är hemma från en superbra helg med mina favorit utbytisar i L.A. Vi har bla. sett Hollywood och Beverly Hills där vi gjorde en startour och såg massa kändiishus och varit på nöjesparken Six Flags. Ska skriva mer om helgen i morgon, är helt slut, men en sak jag vill skriva lite om är hur det egentligen är att vara utbytesstudent.

När man läser min blogg är det lätt att tro att det är underbart att vara utbytesstudent, att man bara gör roliga grejer och att allt är underbart. "Jag var i LA den här helgen, ska till San Diego om några veckor och sen vidare till New Orleans..." (faktiskt sant.. men kan skriva om det nån annan gång). Visst låter det super?

Jag har haft otroligt tur med mitt utbytessår. Hade aldrig förväntat mig att det skulle bli så här bra, för jag vet att allting jag har fått uppleva under min tid här, är bra mkt mer än vad många andra får. Men det är inte lätt heller.
Jag skriver oftast inte om det jobbiga i den här bloggen. Om någon hade berättat för mig innan jag åkte hur svårt det verkligen är att åka till ett land på andra sidan atlanten för att starta upp ett helt nytt liv ensam som 16 år, vet jag ändå inte om jag ändå riktigt skulle förstått... Att gå in på en helt främmande skola i ett land med ett annat språk, utan att känna nån - och försöka få vänner och finna sin plats och sina klassrum, att ha någon att äta med, ha någon att sitta bredvid... Att bo i ett annat hus, men personer man inte alls känner. Att ständigt försöka prata och kommunicera på ett annat språk. Att förstå kulturella skillnader- hur man ska vara, vad man inte ska göra -Samtidigt som man ständigt känner att man måste vara perfekt.

Pratade med My idag i telefonen. Bara en sån sak som att vi efter 45 minuter kände att vi var tvugna att gå ut i vardagsrummet för att vara "sociala" med våra värdfamiljer, säger rätt mycket. Man måste hela tiden anstränga sig, för inget kommer gratis. Man får inte bara ett perfekt utbytesår genom att betala en stor summa pengar och åka i väg - allting är upp till dig. Det blir vad du gör det till, och det krävs så mycket mer än att bara vara hemma med din riktiga familj som du vet finns där för dig vad som än händer, med dina kompisar som du känner så bra och i en kultur du växt upp med och ett språk du kan flytande.

Såå,.. det jag vill säga är, att även om det ibland verkar som att jag lever ett perfekt liv och bara gör roliga saker, så är det inte heller lätt.
Dock har jag haft en superbra helg i Los Angeles som jag kan berätta mer om i morgon! I morgon efter skolan ska jag föressten till biblioteket med Jesper & Thiago och prata lite om hur det är att plugga utomlands för nåra som vill göra samma sak.

Wooohooooo

Har varit sjuk från och till i snart 2 veckor nu. Tror att det är någonting som går för i princip alla jag känner är eller har varit sjuka. Var hemma från skolan idag och mår fortfarande inte bättre. Funderar på att stanna hemma i morgon också eftersom jag vill vara frisk till helgen.
I helgen åker jag nämligen till ... hold your breath... Los Angeles!!! No joke. Jag vet att jag är bortskämd. Hihi. Men den här gången ska jag dit med de andra 8 utbytesstudenterna från mitt distrikt. Det blir en långweekend för på måndag är det President's day så då är vi lediga från skolan.
Vårat schema ser ut så här:

Saturday, February 19th:
Depart the valley at 6:00 am. 
Arrive in LA around Noon
Lunch
Tour Hollywood and Famous movie Star homes
Dinner in Hollywood
Go to Hotel after dinner
 
Sunday, Feb. 20th
Six Flags, Magic Mountain (nöjespark)
 
Monday, Feb. 21st
Depart LA and stop in Palm Springs at an outlet mall.
You will have the opportunity to shop for an hour or so.
4:00 pm arrival at the Grace Inn Hotel, Ahwatukee (this is the same hotel as orientation and where we dropped off for the Tucson trip).

Låter inte helt fel? Jag är sååå excited, tror att det kommer bli aweeesomeel!
Så länge jag blir frisk tills dess så att säga..



Sunday

I går åkte jag med min första värdfamilj till kyrkan på morgonen. Hade inte sett dem på nästan 2 veckor så det var kul att träffa dem igen. Efter det åkte jag och Shelley och åt sushi på våran favoritrestaurang som vi nästan alltid går på, och gick sen på bio (igen) och såg en film som heter Just go with it. Vet inte om den kommit ut i Sverige än men jag tror det. Den handlar om en kille som låtsas vara gift för att gå tjejer, rätt töntig men rolig. 
Efter det åkte jag hem, för att åka till Phoenix med min nuvarande värdfamilj och se basket, Phx Suns mot Sacramento Kings. Egentligen har vi säsongsbiljetter men de hade betalat extra för att få bättre platser så vi satt jättenära planen. Det var en bra match men Phx förlorade. Hade en jättebra dag, och är så glad över att jag haft turen att få så bra värdfamiljer :).
Idag är det alla hjärtans daaaaag. Har varit hemma och sjuk idag, vilket var lite synd med tanke på att det hade varit kul att de hur stort det är i skolan osv, men har haft en bra dag i alla fall. Skypade med både Erika och Sofia vilket var kul. Hoppas ni alla där hemma har haft en bra alla hjärtans dag, saknar er massor!

Ska försöka ta lite mer bilder också, till dig som frågade. I början tog jag bilder på minsta lilla sak hela tiden, men nu har jag blivit så van vid att allt är som det är och ser ut som det gör så jag har blivit lite lat och orkar inte ta med mig kameran. Dessutom är det inte den finaste årstiden att ta bilder för allt gräs är typ brunt och det finns inga blad på träden. Oh well, fler bilder kommer!!


The roommate

Igår kväll åkte jag och Karli på bio. Vi såg en jättebra film som heter the roommate, karli tyckte inte alls om den men jag älskade den. Om ni får chansen, se den! 
I dag har det varit 25 grader ute och sol hela dagen. Jätteskönt! Jag åkte med Frank och Sammy och åt lunch på ett ställe, sen när vi kom hem bestämde jag mig för att gå på promenad. Det var så skönt att bara gå och lyssna på musik så jag tänkte inte så mycket, förrän det var tid att gå tillbaka, och jag insåg att jag var rätt vilse. Trodde att jag visste var jag var på väg, men sen visade det sig att jag gått söder i stället för öst, och att jag gått alldeles för långt. Var ute i nästan 2 timmar och var inte sådär superglad när jag kom hem. Inser nu i efterhad när jag kollar på kartan att jag gått nästan en mil, men det var skönt och jag tror nog att jag kan säga att jag blivit lite brunare :) på kvällen åkte jag till Jesper, Rianna och Nick och umgicks med dem.



The roommate trailer

Alltså, kom igen

Jag har sagt det förut men säger det igen. TACK till ni (typ 3 personer, och ni vet vilka ni är) som kommenterar på nästintill varenda inlägg jag skriver. Uppskattar det jättemycket, och det gör det mkt roligare att skriva. Och tack till er andra som kommenterar iaf lite nu och då.
Till resten.. Jag har väldigt mycket mer läsare än jag någonsin ens hoppades på att jag skulle få när jag började skriva den här bloggen. Jag förväntar mig inte att alla ska kommentera varenda inlägg, och speciellt inte alla läsare jag inte ens har en aning om vilka det är. Men det skadar ju inte att skriva någon rad lite då och då... Och en del av er hade jag faktiskt hoppats på skulle kommentera lite mer.
Vill inte låta sur, men det är lite tråkigt att ha så många läsare men så lite kommentarer..

Sverige <3

Jag börjar bli amerikansk. Och jag tvivlar på att det är positivt.
För ett tag sedan funderade jag seriöst på att köpa utsvängda jeans med nitar och glitter på byxorna, i nån månad sådär tyckte jag att det var riktigt snyggt och gick runt i varenda affär och letade efter någonting i den stilen som jag skulle tycka om. Samma period letade jag dessutom febrilt efter någon snygg hoodtröja i någon glad färg. Det, tillsammans med ett par glittriga flipflop och handväska med nitar är ett superbra exempel på vad som anses vara snygga kläder för en tonåring här. Rätt illa va? Tyvärr tycker jag fortfarande att det är helt okej, men inte tillräckligt för att jag själv skulle kunna använda det. Det är bara irriterande eftersom att jag då med typiska svennestilen med vita converse, skinnjacka och axelväska känner att JAG har fula kläder eftersom att alla runt omkring mig går runt i kläder som de man hade i femman och som de i Sverige skulle ha sett ut som värsta mobbningsoffren om de hade på sig.
ÅH EN ANNAN SAK. Det här måste jag skriva om. Tjejerna i min skola har på sig innomhustofflor. Ja, alltså såna här fluffiga mjuka tygtofflor man typ sover med. I skolan. Innan trodde jag att USA var ganska före Sverige med modet, men NEJ inte alls. Gud vad jag uppskattar den svenska stilen.
Skulle kunna skriva så mkt om skillnaderna mellan Sverige och USA men det skulle ta mig flera timmar. Känns som att varenda liten sak är annorlunda, och nu när jag varit här i 6 månader kan jag inte låta bli att insé hur bra Sverige verkligen är... Dessutom har jag blivit lat. Jag kan komma på mig själv med att bli fett irriterad om de närmsta parkeringsplatserna är upptagna och vi måste GÅ 50 meter till ingången i stället för 20. Guess this is America. Gillar en del saker dock men tro mig vad jag kommer uppskatta en hel del grejer så mycket mer när jag kommer hem!


Sedona (som för övrigt är ett av de finaste ställerna jag varit på)

Måste berätta om en rolig sak som hände idag nu när jag ändå skriver. Jag gick och pratade med Marte när vi gick in på tjejtoaletten. Vi pratar alltid norska och svenska med varandra i skolan eftersom ingen kan förstå vad vi säger (det är en sak jag kommer sakna sen hehe) och jag håller på att förklara någonting för henne. När vi går in till toaletterna blir det helt plötsligt knäpptyst och alla stirrar på oss. Våran kompis Stephanie spärrar upp ögonen och utbrister: "Did you just say fuck this?!". Jag måste tänka efter ett tag och sen går det upp för mig att jag sa faktiskt. "Oooh.. no i said faktiskt. Which means actually in Swedish" förklarade jag och alla började skratta. Hade aldrig ens tänkt på hur likt faktiskt och fuck this är innan.
Något jag lärt mig här är att det är ett väldigt No no att svära och säga fula ord. Hade en konversation med min värdsyster häromdagen. "So you seriously mean nothing happens if you cuss at school and your teacher can hear you?" "yeah.. they don't care haha".....

Spirit week

I veckan har vi spitir week igen. Spitit week har vi varje vecka innan en skoldans. På lördag är det MORP (prom baklänges), vilket är en speciell dans de flesta skolor har. Till skillnad från Homecoming och Prom är det tänkt att tjejerna ska fråga killarna, till skillnad från det traditionella killen frågar tjejen. I början var det tänkt att jag skulle gå med en stor grupp av kompisar, men nu verkar det inte som om de ska gå längre och ärligt talat vet jag inte om jag har lust. Jag antar att jag "borde" passa på och gå på så mycket som möjligt när jag är här, men jag kan inte låta bli att tycka att skoldanserna är ganska töntiga... temat på morp i år är att man ska klä ut sig som en karaktär från en film. Har frågat runt lite, och har hört av folk att de ska klä ut sig till bla schrek och turtles. Får se hur jag gör med det... Prom ska jag definitivt gå på ialla fall, men det är inte förrän i slutet av April.
Under spirit week klär man i alla fall ut sig efter ett visst tema varje dag i en vecka. Det här tycker jag faktiskt är en kul idé, men eftersom min skola är så stor är school spiriten inte alls speciellt stor när det kommer till just spiritweeks; det är inte alls många som klär ut sig vilket är lite tråkigt. Dock älskar jag the assemblies (mamma, pappa klaga inte på att jag använder ett engelskt ord, finns faktiskt ingen bra översättning) som de har i aulan varje fredag som avslutning av spirit week.



Orange county weekend trip(:

Tänkte äntligen skriva om resan till kalifornien förra helgen.. På fredag morgon blev jag upphämtad av Alex, hennes mamma och Marte för att åka till Kalifornien. Det var inte direkt någon speciell anledning till att vi åkte, men Alex har bott i Laguna Beach i flera år när hon var mindre så vi hade tidigare bestämt att det skulle vara så kul, och att vi måste åka dit tillsammans någon gång.
Resan började inte direkt superbra, eftersom vi redan efter en halvtimme blev stoppade av en polis för fortkörning, vilket bara var väldigt surt eftersom vi inte alls körde för fort, men polisen var en idiot och jätteotrevlig så kan väl skylla på det. Här i USA får man tydligen välja mellan två alternativ om man blir fast för fortkörning. 1) betala böter och få fortkörningen inskrivet i sina papper eller 2) betala för körskola (och inte få brottet inskrivet). Alexs mamma valde trafikskola i 4 timmar haha. Bilresan dit var rätt lång, det tog ungefär 6 timmar men jag och Marte satt och kollade solsidan i baksätet nästan hela resan.  

     
På väg dit + Huntington beach

När vi kom till Welcome to California - skylten gick vi ut och tog bilder. Var lite kompiskt hur vi stod i mjukisbyxor och posade, och varenda lastbil (till och med nån enstaka polisbil) körde förbi och tutade var femte sekund. När vi kom fram åkte vi direkt till Alexs mammas föräldrar som har ett hus i Yorba Linda, Orange County där vi skulle sova första natten. Åh vad jag älskade stället de bodde på. Jag älskar Arizona för jag tycker att det är coolt med att alla hus ser likadana ut och att det är platt överallt med massa stora berg runt omkring. Jag älskade Yorba Linda för att alla hus såg helt olika ut och för att det var så grönt överallt och massor av backar och kullar.

     
Laguna Beach

På lördagen åkte vi till Huntington Beach, och tittade på Alexs morbror som surfade ett tag. Sen gick vi omkring ett tag på stranden där det var volleyball turneringar och massor av folk, och det var jättesoligt och skönt ute. Efter det tog vi lunch på en jättegod restaurang som låg på andra sidan gatan, och åkte sedan vidare till Newport beach och Laguna. Åhh jag gillar verkligen Californien, och jag fullkomligt älskade Laguna Beach. Det var som ett litet samhälle precis vid stranden omgivet av berg. Precis som på film så var nästan alla hus byggda uppe på bergen också, med världens havsutsikt. Jag tror att det är väldigt mycket rika som bor där,för en del av huset som låg högst upp i berigen var inte lite lyxiga. Det var jättemysigt att bara gå omkring i Laguna och gå in i alla små affärer och boutiqer, till skillnad från där jag bor i AZ, där allt är uppbyggt så att man ska ha bil om man vill shoppa.

      
Huntington beach

På kvällen gick vi och shoppade ett tag och åt middag och sen åkte vi tillbaka till hotellet i Dana Point (10 minuter från Laguna) där vi sov den natten.
På söndagen gjorde vi inte så mycket mer än att packa ihop våra grejer och åka hem. Det var en väldigt kort resa men det var så kul! Och det bästa av allt... jag ska tillbaka till Cali om 2 veckor igen med Rotary och alla utbytesstudenter!

Sista Svaren

Hej! Jag fick reda på idag att jag kommer hamna i Arizona en bit utanför Phoenix och jag undrar hur värmen och vädret är där om jag kommer stå ut. :)´
Åååh, du har sån tur! Jag är så glad för din skull, du kommer gilla Arizona, det är jag säker på! Vädret är inget att oroa sig för, visst när jag kom i Augusti var det runt 40 varje dag. Det var jobbigt eftersom jag gick hem från skolan, och vissa dagar kunde det vara 43 och jag kom hem helt genomsvettig haha. Men när det är så pass varmt så är man knappt ute, och amerikanare tar bilen vart de än ska ändå så till skillnad från i Sverige där alla människor går ut och solar så fort solen kommer fram så är man knapt ute här, och märker inte av det så mycket. Du kommer få en chock de första dagarna men sen vänjer man sig, oroa dig inte! :)

Hej!
Jag ska skaffa ett visum och åka till Arizona om ett år och undrar hur den där intervjun på ambassaden går till. Är den på engelska? Vilka frågor kan man få? Görs något godkännande av dig som sökande och får man i så fall reda på det på plats?
Ja, intervjun är på engelska. Du kan kolla bak i mitt arkiv från Juni (kan vara Juli) och läsa om hur det gick till för mig. Intervjun går väldigt fort, men det är bra att vara där i god tid eftersom det är köandet som gör att det tar ett par timmar. Visumet skickas hem nån vecka efter intervjun.


Hej!! Jag funderar på att åka som utbytesstudent om 3 år. Haken är bara att jag är lite sne på att man måste ''gå om'' ett år. Att man startar där man slutade. Är det verkligen värt det? Är det så jäkla kul? Hur kände du innan du valde att söka? Jag åker antingen som det eller Au pair? En till fråga: Är typ high school som man ser det i Glee? :) Hehhehe :D Och en till fråga: Hur ser en typisk amerikansk kille i din ålder ut? :)
Det är inte kul att vara utbytesstudent alla gånger. Man har hemlängtan, och efter ett tag blir det långtråkigt när allt blivit vardag. MEN dom stunderna är så få och så betydelselösa jämfört med allt annat kul man får uppleva. Jag har upplevt så otroligt mycket under mina 6 månader i USA. Allt som jag har upplevt skulle aldrig ens hända under ett eller två år i Sverige. Jag har varit i LA 3 ggr, i Las Vegas, Sedona, Lake Havasu mm. För att inte bara tala om alla småsaker som jag dagligen upplever! Jag tycker definitivt att det är värt. Det är en superbra erfarenhet, för att inte bara tala om engelskan som blir så mkt bättre och alla härliga människor man lär känna :) Har inte sett Glee haha, men på en del sätt är det precis som på film, på andra sätt helt annorlunda.
En typisk amerikansk kille... Hm. Många matchar tröja med skor. Har de en röd tröja har det röda skor till det. OCH RYGGSÄCK. Alla har ryggsäck, men en del har sån där gympapåse med snörband som man hade i ettan lol. 


Måste bara fråga. Jag vill åka som utbytesstudent, och kommer förhoppningsvis att göra det. Men undrar. Hur helsike är vädret i Arizona? Jag har varit i new York och där var det väldigt fuktigt, alltså lite svettigt :S Är det det i Arizona? Har hört att det är väldigt torrt där? Tack på förhand! Kram
Som jag svarade högre upp är det inte så farligt. Det är bara i Juni, Juli, Augusti och September som det är väldigt varmt, och då är man änd inte ute så mkt. Nu under hösten/ Vintern är det jätteskönt och man kan ha jeans och en tröja utomhus. Dock har vi kalla dagar också. I dag hade vi 0 grader nästan hela dagen. Alla gick omkring och frös och klagade, för att det är så kallt är väldigt ovanligt här.

 
         Me, Alex, Marte in California. Inlägg om det föressten kmr snart!

RSS 2.0