Bombhot

I dag hände något läskigt. Märkte inte av det förrän min sista lektion då det gick ut ett meddelande från rektorn i högtalarna om att det tydligen hittats ett meddelande inne på toaletterna om ett bombhot.  Det han sa i meddelandet var dock att de kollat övervakningskamrorna och att polisen varit inblandad och att de var nära att få fast den skyldige och att det skulle bli stora konsekvenser för den personen. Efter skolan var det hundar där med som genomsökte området, och det ska vara säkert för oss att gå till skolan. De har inte hittat någonting och det kan ha varit ett skämt. Är egentligen inte så orolig, för mest troligast var det ett skämt och minsta lilla grej (även om det här inte var en liten grej) tas så allvarligt här. Plus att med alla säkerhetsvakter och övervakningskameror känner jag mig inte direkt otrygg. Så det är lugnt, men ändå...
I morgon har jag min rotarypresentation om Sverige för den andra klubben jag brukar gå till. Det blev inte att jag gjorde min förra gången för tydligen saknades en sladd. Är inte så nervös den här gången för den här klubben är typ 3 gånger mindre, men jag hoppas att det kommer gå bra!

You know you are a Swede living in America when..

 • You just love to ‘fika’, and know that it is an activity that is meant to last for hours and is not the equivalent of going for a coffee.

 • You brag about the free healthcare and the free school system to every non-Swede that you have a political conversation with.

 • You have absolutely no idea what is meant by” Swedish massage” that keeps being advertised as a hot item in spas all over the world.

 • You feel bad if you’re not outside on a sunny day.

 • You go seriously sentimental when entering an IKEA store, outside the borders of Sweden.

 • Making fun of Norway is a national institution. And vise versa.

 • You get guilty conscience from throwing things in the dustbin that could have been recycled.

 • You constantly have to point out that not EVERYONE in Sweden is blonde, in fact you add that most people are not.

 • You know almost every other country in the world as well as most capital cities, or have at least studied this for a Geography test.

 • You actually miss “Knäckebröd” when you are abroad but never eat it in Sweden since it's too dry
 • - You insist that Swedish chocolate is the best in the world, despite what the Belgians and the Swiss might say

  - Every time you see a Swedish brand/actor/company/phone/car/furniture store you feel compelled to point that out to your friends (with bottomless pride in your voice)

 • People say your name in fifty different ways, but no one can get it right.

 • You seriously want to hurt non-Swedes who ask "how's life in SWITZERLAND?"
 •  


  Arizona

  Okej, fick en fråga om jag kunde skriva mer om Arizona. Har fått mkt frågor om det så here we go.
  Jag gillar Arizona jättemycket. Speciellt klimatet som det är just nu, då det är runt 20+ varje dag. I augusti när jag kom var vädret inte lika roligt då det var 40+ varje dag men man är inte ute så mkt och vart man än finns det AC så det var inte lika farligt som det låter, även om det var VARMT. Det här är dock i Phoenixområdet och ännu mer söder i AZ. I norra Arizona finns det snö och är inte alls lika varmt. Så klimatet och landskapet är väldigt annorlunda beroende på vart man åker.

  Det jag inte tycker om, och som jag verkligen lärt mig uppskatta med Sverige, är bristen på lokaltrafik. Man kan tycka att Phoenix som är den femte största staden i USA borde ha lite bussar mm men nej. Jag hatar att jag är fast där jag är eftersom jag inte har körkort. Det finns bussar, men de får endast till vissa ställen och busshållplatserna finns inte överallt som i Sverige. Dessutom känner jag ingen som någonsin åkt buss och jag skulle aldrig i livet ha tillåtelse till det för alla säger att det är farligt. Dessutom är avstånden så stora så 10 minuter någonstans med bil anses som "nära" här. Sen kan jag inte annat att känna mig till besvär att hela tiden fråga om skjuts om jag vill göra nått, jag är liksom van att kunna göra vad jag vill när jag vill pga att man i Sverige alltid kan ta bussen eller cykla mm.

  Har fått frågor om djuren med... Det är inte så mkt insekter, och det är inte så att det finns ormar, spindlar och skorpioner vart man än går. Jag har sett 2 skorpioner på nästan 8 månader, så visst, de finns men de är inte så vanliga. Antar att det finns mer kryp och ormar mm bland bergen och i öknen men inte direkt i villaområderna där jag bor.

  Jag skulle definitvt rekomendera Arizona om man nu känner att man verkligen vill välja stat. Dock så är chansen säkert stor att man hamnar i Phoenix-området, vilket kan vara både positivt och negativt. Det jag skulle vilja säga är negativt är att alla skolor här är väldigt stora. Min skola har ca 2,500 elever och det är bara en medelstor skulle jag tro. Det negativa med att gå på en stor skola är att det är svårt att få vänner. Som utbytesstudent får man inte alls lika mycket uppmärksamhet och det börjar och slutar hela tiden elever på skolan så många är ytliga och har inte några nära vänner. Vilket också gör det svårt att lära känna folk bra och få ett gäng av vänner, i stället för några enstaka personer som man ser ibland.
  Om ni har några fler frågor är det bara att fråga om. Men nu vet ni lite mer :)  Bild från i början av Oktober när vi var på en football match. Tyckte att det såg så roligt ut hur folk hade paraplyn för att skydda sig mot solen. Dock går det inte ens att förklara hur varmt det var. Var helt genomsvettig efter 2 timmar i gassande sol.

  Saturday

  Long time no see dear bloggggg. Vad har hänt i veckan?
  Hmmmmmmm. Har umgåtts lite grann med kompisar och i torsdags var jag barnvakt åt mina småsyskon från min första värdfamilj. Vi gick till vattenparken vid skolan och badade eftersom det var 25 plusgrader. Något jag kommer sakna med att bo i USA och Arizona när jag kmr hem är vädret. Not gonna lie. I alla fall nu i Mars när det känns som om jag är på sommarlov. Kanske har ändrat åsikt i Juni.
  Brist på motivation har jag, så lägger upp en bild (som symboliserar rätt bra hur jag känner mig just nu) på mig och Julie som vi tog idag när vi var på the Apple store.
  Vad vill ni se mer av i bloggen? Något speciellt jag borde skriva om? Speak up or forever hold your silence. Nu ska jag sova, godnatt!

                   


  Back in the valley

  Hemma i Phoenix igen! Känns jätteskönt faktiskt. Hade såååå roligt i San Diego men efter 5 nätter i en halv hård säng i en båt känns det rätt skönt att vara 'hemma'.
  Båten vi bodde på var jättefin faktiskt. Den låg vid en hamn som tillhörde hotell Mariott, så vi kunde använda deras "rumservice" och allt annat som tillhörde hotellet.
  På tisdagen innan vi åkte så åkte jag, Karli, Polly (K's kontaktperson) och en tjej som heter Mikaela (junior på ett annat high school) och shoppade, plus fick manikyr och pedikyr. Sedan åkte jag och Karli tillbaka med Polly till hennes hus där vi sov natten till Onsdag eftersom planet gick vid 12 och vi ville vara ute i god tid.
  När vi kom fram på onsdagen gick vi till en restaurang och åt sushi. Förutom ätit väldigt mycket god mat har vi bla gjort lite shopping, gått runt lite i stan, åkt till stranden (även om det var för kallt för att bada eller sola den dagen) och bara tagit det lugnt. På fredag kväll kom också Mikaelas mamma Betty ner.
  Känns som att jag hela tiden bara "ååh, jag älskar det stället" , "det var superfint", "det där vas ascoolt" och blablabla. Men det var en jättebra semester och jag gillade verkligen San Diego. LA är jättecoolt med, men jag tyckte faktiskt bättre om San Diego. Det var mycket finare och renare, och jag skulle definitivt åka tillbaka dit om jag kunde :)

  Åh juste, en dag åkte vi till La Jolla (som uttalas "La Hoya"), som är någon mysig ort precis vid vattnet, för att kolla på balklänningar åt Mikaela. Som vanligt fick vi frågan om varifån vi kom. Vet allvarligt inte hur många gåner vi fick säga they're from Phoenix, she's from Sweden and she's from Holland haha. Hur som helst, en kvinna som jobbade i en av affäerna visade sig vara gravid med tvillingar och gift med en svensk man.  Roligt nog letade hon efter en svensk aupair så hon gav mig sitt visitkort och sa att om jag känner någon som vill vara aupair till dem så skulle jag ge denn deras nummer. Så, om någon där hemma i sverige vill bli aupair i San Diego i höst så har jag deras nummer! haha.  Båten


  Karli vid bryggorna


  Vid hamnen


  San Diego downtown


  Downtown


  Karli och jag på Mission beach


  Mikaela, Polly, Karli (äter chokladdoppade jordgubbar) haha


  Sälar


  La Jolla


  Något gammalt haunted hotell precis vid stranden


  Allihopa sista dagen. Karli, Jag, Mikaela, Betty, Polly

  Kort update

  Har kommit fram till SD och allt ar superbra. Vi bor pa en jattefin bat med 2 sovrum, 2 badrum, 2 "vardagsrum" och ett upperdeck, som ligger precis vid hamnen. Sjalva bryggan vi bor pa till hor hotell Mariott sa vi har tillgang till allting pa hotellet, sasom gym, pool mm. Hittills har vi shoppat lite grann, solat och ATIT haha. Hittils alskar jag San Diego. Har inte sett sa mkt an men det ar hur fint som helst och finare an LA. I dag ar det St. Patricks day sa det var jattemkt firande i stan och alla var typ utkladda i gront. Nu ska vi ata middag, kanske uppdaterar mer i morgon :)


  San Diego

  Har officiellt haft en dag spring break, och även om det är ashärligt, måste jag klaga på att jag hade en supertråkig dag. Har dock gjort klart min powerpoint om Sverige, som jag ska presentera för min Rotaryklubb klockan 7 i morgon bitti. Ser iiiiinte framemot det, men det måste ju göras någon dag antar jag.
  Efter det kommer Polly och hämtar upp mig och vi ska tillsammans med Karli åka till Scottsdale för shopping och manikyr och pedikyr, vilket blir desto roligare. Polly är Karli's kontaktperson och det är henne vi ska till San Diego med. Vi ska sova hos henne tisdag natt för sen på onsdag morgon åker vi!
  Polly har en båt där som vi ska bo på tills på måndag då vi åker hem. En av hennes kompisar plus hennes dotter som är junior i high school ska också med, så jag tror att det kommer bli jättekul!            


  Spring break!!

  Har varit lite dåligt med uppdatering på ett tag, men i fredags fick vi i alla fall sportlov! Efter skolan åkte jag hem meed Alex och vi låg ute vid hennes pool och solade. Var nästan 30 grader så det var niiice. Kändes nästan som om vi gick på sommarlov.
  På kvällen åkte jag med min värdfamilj till en strutsfestival/ tivoli. De hade jättemycket karuseller mm, samt ett strutsrace som gick ut på att folk satt på strutsar och sedan tävlade om vem som sprang fortast. Det slutade med att alla ramlade av efter typ 5 sekunder, men det var ändå rätt roligt att se eftersom jag aldrig sett något liknande innan. Senare på kvällen mötte jag upp med lite kompisar som jag gick runt med.
  I lördags åkte jag med Alex, Rachel och Iman och tittade på balklänningar ett tag. Hittade ingen men ska fortsätta leta. Som det ser ut nu så är vi ett helt tjejgäng som ska hyra en partybuss eftersom våran bal är i Scottsdale i år. Tror att det kommer bli roligt! I dag har jag mest slappat. Har suttit ute och solat och gått en promenad. Samt gjort klart min Rotary-presentation om Sverige som jag ska presentera inför min rotaryklubb på typ 70 pers på Tisdag (nervöööööööös) och börjat packa inför San Diego som är på Onsdag!


  Torsdag

  Sitter just nu i skolbiblioteket. Har marketing (teachers aid) i 2h men vi har vikarie sa har inget att gora.
  Idag tog hade vi finals (slutbetyg for quartern) i engelska. Tror inte att det gick sa bra, men det ar okej. Engelska ar anda inte mitt forsta sprak. Efter det gick alla 600 seniors till gympasalen dar vi tog ett gruppkort som ska in i yearbooken. Ganska kaos eftersom vi ar sa manga men tror det blev bra bilder.
  Efter skolan ska jag hem med Alex och vi ska traffa Marte's familj som kom fran Norge igar!! Ska bli kul och far mig bara att langta annu mer tills min egen familj kommer
  Ganska ohandelselos dag,.. men kande for att uppdatera for jag ar BORED.

  One week from now


  SAN DIEGO

  Sunny day

  I dag var en bra dag! Det var runt 23 grader och sol, perfekt! På morgonen åkte jag, Frank, Sammy och Karli till en park här i Gilbert. Vi gick omkring där ett tag och matade fåglar mm och sen åkte vi och åt lunch. Efter det åkte jag med Karli och Ida till Chandler mall. Köpte ett par gladiatorsandaler, en klocka och 2 läppglans från Victorias secret. Allting för runt 250 kr. Kommer seriöst gå under när jag kommer hem till Sverige och shoppingen där igen.
  Karli på Abercrombie&Fitch haha

  Blockdag

  Dålig dag idag. Hade kunnat vara bra med tanke på att det var 28 grader och sol hela dagen.
  I stället fick jag stå ut med ännu en seg torsdag. Torsdagar och fredagar har vi såkallade blockdagar, vilket betyder att vi i stället för att ha 6 lektioner på 55 minuter har 3 lektioner på nästan 2h. Plus en halvtimme extra efter första lektionen då man är fast i klassrummet utan att göra nått om man inte har en klubb att gå till.
  Torsdagar brukar i vanliga fall vara okej, eftersom jag är TA under 2h och oftast inte har så mkt att göra. Dessutom har jag ett id som säger att jag kan gå omkring hur jag vill i skolan under den klassen så jag brukar mestadels gå runt och göra lite vad jag vill. Har jag inget att göra brukar jag gå till alla tre luncherna och försöka göra lite läxor mm. Dock var det ovanligt segt idag eftersom min lärare inte behövde någon hjälp alls, så fick sitta i biblioteket i 1,5 h och tråka på facebook i stället.
  Sen hade jag government i 2h och våran lärare var assur hela perioden och bara gnällde för att vi var TYSTA och svarade fel. Om inte amerikanare fattar uppgifterna kan jag ju säga att jag fattar nada. Government är det svåraste ämnet jag har eftersom det för det första är jättesvår engelska med ord som jag aldrig hört förut och för att det kräver tänkande och att man förstår hur allt fungerar. Dessutom är den amerikanska regeringen väldigt annorlunda från den svenska.
  Oh well, imorgon är det fredag vilket betyder HEEELG! och så har vi ett pep assembly med vilket alltid är kul.

  7 månader i USA

  7 månader i övermorgon. Ahhhhh it's crazy hur fort det går!!
  Hatar hur folk här påminner mig om att det snart är dags att åka hem och hur mycket de kommer sakna mig och vad som kommer hända när jag åker. Vill inte tänka på att jag är hemma om 4 månader igen...
  Ni får inte missförstå mig, en stor del av mig är så excited till att få komma hem. Jag saknar Sverige. Det är så mycket jag ser fram emot att få göra och uppleva när jag kommer hem igen. Det är bra här, men Sverige är ändå mitt hem. Dock kan jag inte förneka att det gör mig livrädd att lämna allt här. Hur mycket sverige än är mitt hem så är Gilbert det med nu. Jag bor här nu. Jag har mina amerikanska familjer och mina amerikanska vänner här. Just nu är det här mitt liv. Jag har ändå några månader kvar här, men jag önskar bara att det kunde vara lättare och att jag kunde få det bästa utav båda ställena. Att jag kunde få tillbaka delar av mitt sverige liv och samtidigt kunna behålla delar av mitt liv här.
  Saker jag insett att jag saknar med Sverige är:

  - Duntäcke (Skratta om ni vill men jag blir GALEN på täckerna här. Här har man ett tunt täcke som man lägger rätt på ett typ underlakan som nästan sitter fast i sängen. Sen är det underlakanet man tvättar. Längtar tills jag kommer hem och kan vika in ett stort fett varmt täcke under fötterna.
  - Cykla. Ja i Sverige använder vi inte cykel för att det är kul utan för transport, men fan vad jag saknar det. Både for fun and transportation.
  - Äta pannkakor med sylt, socker och glass till middag. Är trött på tjocka pulverkakor med sirap till frukost. 
  - Kakor från scratch. Bakning från scratch i USA är lika med blanda ut pulverblandning från affär med vatten.   Smakar ungefär lika konstgjort som det låter.
  - Mineralvatten!! Finns inte här. Och skulle det finnas på någon restaurang är det svindyrt st. pellegrino.
  - Svenskt skolsystem. In my heart säger jag bara <3333
  - Svensk klädstil. Visst är det kul att ha annorlunda kläder och veta att alla andra skulle se väldigt udda ut i sina kläder om de bodde i sverige. Men det är inte lika kul när jag är den enda som tycker att den amerikanska stilen är retarded och jag är den med bra stil.
  - Lokaltrafik. Om jag hade haft en buss här så jag hade kunnat ta mig var jag vill när jag vill kan jag säga att mitt liv hade kännts lite roligare.
  - Caféer/fika. Jag älskar Starbucks, men det är lite skillnad på att kunna sitta ner på ett mysigt fik i timmar med en kopp kaffe/té och att ta en "to go"-kaffe i en pappersmugg.

  Those are some of the things I miss about Sweden. Vet dock hur mycket saker som helst som jag kommer sakna med USA när jag åker hem också. Jag antar att det är det om är så bra med att bo i ett annat land så lång tid; man lär sig att tycka om nya saker samtidigt som man inser hur bra en del saker är hemma som man aldrig tidigare tänkt på! ;)

  RSS 2.0