Bilder, N.O.


På flygplatsen


Stora delar av Louisiana var fortfarande översvämmat efter orkanen Katrina


Med några av mina favoritutbytesstudenter


French quarter.


Nyare delen av NO. Hanna från Österrike.


At the convention. Anna, Karli, Hanna, Patrice


Vi hade hela hotellet för oss själva så på kvällarna hade vi alltid unerhållning eller aktiviteter.


Naturreservat typ, där det fanns alligators, ormar, ödlor mm.Hus där cajuns (folk från haiti) bodde


Kräftor som ska vara cajun mat, men som alla skandinavier självklart ätit hundratals gånger tidigare
De flesta av de skandinaviska utbytesstudenterna


Sverigeutbytisar


Kinesisk middag hos rotarianen i Albuquerque


Vänskapsband som alla från vårat distrikt köpte på flygplatsen i New Mexico.


Var tvungen att säga hejdå till Patricio, Fernanda och Nathalie från Sydamerika som jag inte kommer träffa mer innan de åker hem. Kändes jättejobbigt, även om det inte är ett hej då, det är tills vi ses igen ... 

New Orleans

Det är läskigt hur fort tiden går. Det är både underbart och hemskt på samma gång. Jag inser nu för första gången hur lite tid jag har kvar, och hur mkt av allt jag vill göra som jag inte längre har tid med. Det bra med att tiden går fort är att jag om 2 dagar får se min älskade familj igen eftersom de kommer hit! Kan knappt vänta tills jag får se dem och visa dem allt som varit mitt liv de senaste 10 månaderna! Jag ser fram emot att komma hem, men det känns jobbigt för det betyder att det är över. Ingenting kommer någonsin bli som förut och jag kommer behöva leva utan några av de människorna som kommit att betyda så mkt för mig.

Just nu är jag i Sedona. Åkte hit med min andra familj i morse och åker hem igen i morgon. Min värdpappas bror har gift sig så vi har varit här för att se deras bröllop och det var så fint. Sedona är kännt för att vara en liten stad omgivet bland stora röda berg och de gifte sig på ett berg med utsikt över hela dalen. Mitt första bröllop, och amerikanskt dessutom!

Men ska berätta mer om New Orleans. Anledningen till att vi åkte dit var för att det var en internationell Rotary festival/mässa/konferens med besökare från hela världen. De har en varje år, men i år var första gången de hade den i N.O. New Orleans ligger i Louisiana, som är en del av South central rotary youth exchange district som även Arizona är en del av. För första gången någonsin så bestämdes det att alla utbytesstudenter i SCRYE skulle bli sponsrade av Rotary att åka på det här.
Så vi var ca  200 utbytesstudenter som fick åka dit och våran huvuduppgift var att sjunga 3 rotary sånger på öppningsceremonin för 20,000 personer. Vi fick också agera guider och translators till alla gäster som kom dit från hela världen, och hjälpa till med comunity service projects.
En dag åkte vi dessutom ut till ett naturreservat där det fanns alligatorer mm, samt till the french quarter som var som en blandning mellan Amsterdam och ett sjabbigt LA, inte så mysigt men ändå coolt att se!
Det var en väldigt bra resa men det var slitsamt för vi hade aktiviteter hela dagarna i en vecka och vi åkte buss (25h enkelväg) till Louisiana från New Mexico och tillbaks vilket bara var alldeles för mkt buss även om det var kul att få se så mkt av USA.

Av någon anledning funkar det inte att ladda upp bilder just nu, lägger upp bildbomb i morgon :)

New Orleans

Hej, just nu är jag i New Orleans. Har knappt tillgång och vi får inte använda internet så ska bara uppdatera lite snabbt. Vi är ca 200 utbytesstudenter som är här just nu för den internationella Rotary konferensen som är den här veckan. I morgon åker vi hem. Vi har 26 timmar i buss till Albuquerque, New Mexico och sedan på onsdag förmiddag flyger vi till Arizona. Uppdaterar mer då, men kan berätta att idag har vi uppträdit med sånger inför 20,000 pers och det är jättecoolt att vara här. Har träffat folk/rotarianer från hela världen!

I MADE IT!

Hade min sista dag på Basha idag... Var jätteglad imorse. Jag menar, det här har varit det bästa jag gjort i mitt liv. Jag har haft en underbar tid i Arizona och det har varit en jättecool upplevelse att gå på high school i ett år, men precis som alla andra i maj så är jag less på skolan, i'm not gonna lie. Allt eftersom dagen gick dock, så slog det mig verkligen hur det här visst är ett hejdå.
Jag kommer se mina vänner, som de flesta är seniors, på graduation. Och mina nära vänner kommer jag säkert se ännu mer innan jag åker hem. Men många elever på skolan, ytliga kompisar i mina klasser, och lärare vet jag att jag aldrig kommer se igen. Och hur säger man egentligen hej då? De har ändå varit en del av mitt liv de senaste året.
Min franskaklass var gullig som vanligt och min lärare fixade ett kort som alla skrev hälsningar på. Blev också inkallad till rektorn som gav mig en basha-väska, musmatta och kalender. Sa också hejdå till ett par lärare.
Min marketing lärare kommer inte vara med på graduation så det blev lite.., ehh, ha ett bra liv, det var roligt att träffas, ses aldrig mer typ. Men det gick bra, och det är bättre att säga hejdå, än att bara ignorera det för att det är svårt och sen bara inte dyka upp mer.
Just nu är jag mest förväntansfull inför i morgon, och glad för jag kan säga att jag stod ut ett år, jag klarade mig igenom alla utmaningar och jag fullföljde ett skolår på andra sidan atlanten. I made it!


Med Stephanie och Marte under lunchen idag. Kommer verkligen sakna dem!


I'm really gonna miss some people here.Bild från i fredags. I fredags kväll åkte jag på danskoncert på skolan med lite kompisar. Det var en föreställning som alla danselever på skolan hade ordnat. Efteråt åkte vi till In'n'out som är en hamburgerrestaurangskedja. Typ lite som McDonalds men mkt bättre.
I lördags åkte jag med min counselor för att shoppa och gå på bio. Tidigare förra veckan flyttade jag hit så jag bor här nu. Det är ingenting stort som hänt eller så, jag älskar fortfarande min förra familj och vi umgås, men det var av personliga skäl och vad som var bäst.
I dag har jag umgåtts med Marte, Jesper, Stephanie, Rianna och Nick. Vi åkte och åt frukost/lunch på Denny's. Haha, det är roligt för Dennys är egentligen inte en speciellt bra "restaurang", även om vi går dit rätt ofta. Den är typisk amerikansk, billig, och maten är inte direkt av högsta kvalitet.
Fick förklarat för mig av min government lärare häromdagen (som alltid skämtar om hur hans foreign exchange students love Denny's) att många college studenter går dit efter de festat för att maten är så greasy och suger upp all alkohol. Anyways, vi äter caramel banana french toast and its really good. Fancy or not.
I morgon har jag min sista dag på Basha High. Kan inte fatta att jag gått ett helt år på high school och att det redan är över. Det är både underbart och läskigt. Jag känner mig redo dock. Jag har haft en underbar tid här, men just nu är jag så klar med skolan så det känns inte minsta sorgligt. Egentligen skulle jag gått till den 28:e, men eftersom jag ska till Louisiana på tisdag missar jag sista tiden och slipper ta mina finals! life is good :)

Long time no see

Har gått ett bra tag sedan jag uppdaterade. Har varit upptagen och inte haft så mkt motivation till att skriva.
Helgen var bra. I Lördags var det mors dag i USA. Som alla andra "högtider"och firanden car det världens grej typ. Vart man än gick var det reklam och alla pratade om det. Jag hade brunch med min värdfamilj och på eftermiddagen åkte jag till Karli som hade ett party eftersom hennes föräldrar från Hollan var här.
På lördagen åkte jag med min första familj till en Resort i Phoenix och solade och badade hela dagen. Det är såå härligt här nu och minst 30 plusgrader nästan varje dag.
Det här är min sista vecka i skolan dessutom. Går nästa måndag också men det räknas inte riktigt eftersom jag mest kommer gå dit för att säga hej då osv. På tisdag åker jag till NEW ORLEANS!! Det är ett internationell rotary konvent som bara är vart 10:e år eller så, så alla utbytesstudenter från mitt distrikt har fått turen att åka på det i år. Det kommer vara runt 18,000 människor där och vi kommer vara borta nästan en hel vecka.
Vi åker på tisdagen och då flyger vi till Albuquerque, New Mexico och sen kommer vi åka med buss genom Texas och Oklahoma till Louisiana. Uppdaterar mer senare när jag fått mer info om exakt vad som kommer hända men jag är exciteeeeeeeeed. Eller taggad, för er som klagar på att jag alltid använder det ordet. Även om det inte finns någon bra översättning.


Några av mina favoritutbytesstudenteeeerrr <3

Svar

Svar till Matilda, han heter Jerry Traylor och boken heter LiveCareFully!

RYLA

It's been a while! Har varit upptagen med RYLA och allt annat som hör till. I alla fall, RYLA var ett rätt bra läger. Meningen med lägret var att man skulle utvecklas i ledarskap och självständigt tänkande typ. Var rätt intressant, även om jag inte direkt gillar att vara på läger. Vi var cirka 70 pers skulle jag tro, varav vi var 8 utbytesstudenter. Alla utbytesstudenter var med i ett lag som var döpt efter landet man kom ifrån. DVS, jag tillhörde Team Sweden! Sedan i sina team hade man olika uppgifter att göra varje dag, Vi gjorde bla sammarbetslekar, lyssnade på speakersoch lärde oss mer om Rotary samt etik och moral.

Det som jag fascinerades mest av var en föreläsare som hette Jerry. Han var född med en sjukdom som heter Cebral Palsy (vet inte om det är samma på svenska) som gör det otroligt svårt att gå och röra kroppen under midjan. Han haltade därför runt på kryckor och hade stora problem med att sätta sig och resa sig upp. TROTS det har han joggat på sina kryckor från San Fransisco till New York. Det tog honom 7 månader och 400 mil. Det här var det coolaste av allt han räknade upp, men listan på allt han genomfört trots sitt fuktionshinder var imponerande, och han var riktigt inspirerande att lyssna på. Han framförde verkligen budskapet att det går att göra allt man vill i livet, så länge man är beredd att kämpa för det. Var tvungen att gå fram och berömma honom efteråt, och Rotary sponsrade även alla deltagare med ett signerat exemplar av hans bok.

Förutom det hade vi bla. volleyboll turnering (team sweden kom tvåa!) och klättrade klättervägg plus åkte linbana från 12 meters höjd. Det var en rolig helg helt enkelt!GO SWEDEN!! Vet inte om det är min svenska som blivit riktigt dålig men det tog ett bra tag innan jag kom på hur man översätter "Whatever it takes".Vi skulle skapa en outfit out of newspapers ...


Anledningen till att alla pressar sig mot marken var för att det var så himla kallt ochh blåsigt och stenplattorna var det ända varma hahaVid frukosten på morgonen. Alla supertrötta.

Kan ladda upp mer bilder i morgon! Nu, Sovdags.

RSS 2.0