Videoblogg with My


Jag och My i Scottsdaleeeeeee.

Sent inlagg om thanksgiving

Thanksgiving's was a great day. It almost felt like christmas because of the holiday feeling. I woke up early just to feel the smell of all the food my host mom woke up early to prepare. We ate a looooot of food.. In the morning we watched a little of the thanksgiving parade in New York on tv and then we had lunch. I don't understand why we had to have 2 giant turkeys and like 10 different dessert pies when we were only 10 people but I guess that's the american way of celebrating. I wished we have thanksgiving in sweden because it really is a good and fun holiday. And we have so many good things in our lives that we should appreciate and celebrate more. Later that day we went to a big party at somebodys house. What we did there was... eating. of course.
Efter partyt kom vi hem for att sova nagra timmar innan jag och shelley gick upp klockan 2.30 for att aka ut och shoppa. Shoppingen var galen... jag horde om folk som akt till Target kl. 3.10 fast de oppnade 4 och kon var redan runt hela byggnaden. Vi akte till en jattestor affar som heter Kohls som har allting. Vi var dar klockan tre och akte darifran kl. 6. VI STOD I KO I 2 TIMMAR. that was crazyyy... but it was such a fun experience. Efter det akte vi till Chandler Mall i nagra timmar for att sen komma hem, sova 2 timmar och sen kom MY!

Sitter just nu pa min nya vardpappas kontor och skriver. Forstar mig inte alls pa den har datan och har inte heller alla bokstavar sa hela inlaggat ar weird. Anywayss, aker till grand canyon med rotary idag! De ska ha ett christmas party for alla utbytesstudenter med Rotary i AZ sa det kommer bli jattekul. ar jattetaggad. Nar jag kmr hem kmr jag forhoppningsvis ha massor av bilder att visa och massor att skriva om.

Thanksgiving break!

I morgon är det thanksgiving och vi är lediga från skolan. Vi ska först ha en thanksgiving lunch hemma hos oss med min värdfamiljs släkt och närmaste vänner. Efter det ska vi på ett jättestort thanksgiving party med massor av folk. Ser väldigt mycket fram emot thanksgiving eftersom det är min första någonsin. Av det jag har förstått så består thanksgiving av en sak: MAT. Alla här pratar om hur mycket de kommer gå upp i vikt efter thanksgiving och hur mycket mat alla äter under den dagen, så det lär bli intressant.
På fredag är det BLACK FRIDAY! Om mellandagsrean är galen så ska Black friday vara ännu värre. Folk lusläser annonsbladen kvällen innan för att gå upp mitt i natten på torsdagskväll/fredag morgon för att köa till de stora reorna. Jag, Shelley och henens syster kommer gå upp klockan 4 på morgonen för att åka och shoppa.  Jag älskar rea så jag är excited. Efter deeeeeeeeeeeet, så får jag träffa min älskade bästa vän för första gången på 4 månader!!! My ska komma och hälsa på och bo hos mig från fredag till måndag. Är så galet excited. Vi har planer för hela helgen och jag kan knappt vänta tills jag får träffa henne och visa henne allting. Jag hoppas att jag senare under året kommer kunna åka och hälsa på henne i Colorado också.

Har varit upptagen hela helgen så jag har inte hunnit berätta om allt jag gjort. I fredags kväll åke jag med Tiffany till en bonfire hemma hos hennes pojkvän som bodde på enn jätelyxig ranch. Det var en grej för hennes kyrka så det var mest tonåringar och deras föräldrar där. I lördags satt jag och min granne barnvakt hela dagen åt Faith&Conner och deras kompisar eftersom att alla föräldrar skulle på en 10 years anniversery party. I söndags åkte jag med Marte, Tiffany och Alex och åt middag på the cheescake factory eftersom det var min födelsedagspresent som de gav mig när jag fyllde år.


Jag, Alex, Marte i södags

it's going fast now

Ligger i min säng och kollar på Solsidan. Får mig att sakna Sverige lite. Jag älskar USA men jag inser hur mycket jag gillar Sverige, och hur mycket jag kommer uppskatta det när jag kommer hem. Jag vill verkligen inte åka hem, för i stort sett är det så mkt roligare att bo här och även om det finns dagar då jag bara är så less på allting älskar jag mitt amerikanska liv. Men samtidigt så finns det för och nackdelar med allt.. antar att jag saknar min familj och mitt "hem", men inte direkt Sverige, Umeå och mitt hus om ni fattar vad jag menar.
Jag kommer säkert ändra uppfattning om USA allt eftersom tiden går men hittils så trivs jag här i USA. Jag älskar hur jag vant mig vid allting så pass bra att jag känner hur jag passar in, samtidigt som jag ständigt upptäcker nya saker.

Om 2 veckor byter jag värdfamilj. Känns både roligt och sorgligt. Jag ser fram emot någonting nytt, och att saker som jag kanske inte gillar supermkt här kan bli bättre, samtidigt som jag vet att vissa saker är bättre där jag bor nu. Samtidigt känns det tråkigt för det känns som om jag lämnar en del av mitt år.
Jag vet att när jag byter så kommer det aldrig mer bli likadant som det var och att jag inte alls har mycket kvar av mitt år (vilket egentligen inte är sant), och det känns tråkigt. Det är inte alltid lätt att vara utbytesstudent, men jag är så glad över att jag fick möjligheten att åka - och åkte. Jag kan inte tänka mig hur annorlunda mitt liv skulle varit om jag inte åkt. Och hur mycket jag hade gått miste om.
Samtidigt är inte ett utbytesår för alla. Det är inte alltid så perfekt och roligt som det låter i katalogerna och det är inte lätt att vara ensam på andra sidan jorden utan sin familj och sina vänner i ett år (eller 3,5 månader). Men jag har haft så väldigt tur med min placering. Jag älskar mina värdfamiljer, Phoenix, och allt folk runt omkring mig som jag har lärt känna.

Anyways, ska fortsätta titta på Ove Sundberg nu. I morgon efter skolan ska jag umgås med Alex. Vi ska förmodligen gå på bio och sen på kvällen ska vi med Tiffany på någon bonfire thing med massa folk. :)Random bild jag hittade på datorn av Faith på halloween

Popular songs in America
Like it's her birthday

Har haft en jätterolig och upptagen helg. Min kompis Marte's värdfamilj har varit bortresta hela den här hegen så hon sov här från i torsdags och tills i söndags.
I torsdags var det Veterans day vilket betyder att vi var lediga från skolan. I onsdags hade min kompis Alex sleepover hemma hos henne så jag kom hem torsdag morgon för att åka till Rotary med min värdpappa. Efter Rotary åkte jag med Karli och hennes counselor till downtown Phoenix där vi fick fransk manikyr och pedikyr. Efter det gick vi och shoppade i Tempe ett tag för att sedan åka till en jättegod italiensk restaurang där vi åt middag.
På fredagen blev vi upplockade av en rotarian och hans fru för att åka till Phoenix och se NBA basket. Det var Phoenix Suns mot Sacramento Kings som spelade. Det var jättecoolt att se sån proffesionell basket och det var så annorlunda från någonting jag varit på tidigare. Jag kommer ihåg att jag tyckte baseball var jättecoolt när jag såg det men basket var ännu coolare och de berättade att det kunde vara runt 15,000 i publik på mathcerna.
På lördagen hade jag birthday party eftersom jag fyllde 17 igår. Tror att det var runt 13-14 som kom och jag hade jätteroligt. Blev bara så irriterad på hur folk innan sagt att de skulle komma men sen i sista minuten tackar nej (typiskt amerikanskt beteende). De personer som jag ville skulle komma kom dock och vi hade riktigt roligt tillsammans och jag fick hur mycket fina presenter som helst som jag blev jätteglad över.
På söndagen hade min rotaryklubb en jättestor pancake breakfast/ foundraiser. Jag ,Marte och Karli hjälpte till med att sälja lotteribiljetter i ett par timmar. Det var pretty much my weekend and I had a blast, even though I barely had any time at all to blog or sleep. Juste, färgade håret mörkbrunt också. Som ni ser på bilderna är det väldigt mörkt, men jag gillar det!

Igår var det min riktiga födelsedag och jag hade inte kunnat få en mycket bättre födelsedag. På något sätt känndes det tomt att fira utan min familj och mina vänner där hemma, allting känns bara annorlunda nu när det inte är som det alltid brukar vara. Min franskalärare var hur gullig som helst. Hon hade printat ut en svensk flagga från internet och skrivit "födelsedagen cecilia" och så gav hon mig ett kort där alla hade skrivit grattis och sina namn. Hon hade även tagit med sig kakor till alla och så försökte dom sjunga "Ja må han leva" på svenska. Lät inte bra alls haha. Är så glad över att jag har den franskan jag har för allvarligt talat skulle det aldrig kunnat hända på någon av mina andra lektioner. På kvällen åkte jag och min värdfamilj till Olive Garden där vi åt middag. Det är en amerikansk restaurangkedja med jättegod italiensk mat, och det är förmodligen min favoritrestaurang här i USA.

10 November

I lördags var vi på Disneyland. Vi åkte till California efter skolan på fredagen så vi kom fram runt 10 på kvällen. Coreys mamma bor i Fullerton/Anaheim som ligger strax utanför LA så vi sov hos dom fredag och lördag kväll.
På söndagen åkte vi till en restaurang för frukost och sen åkte vi direkt hem. Önskade att vi hade kunnat se mer, eftersom att det enda vi såg i princip var Disneyland men det var roligt det med. Och jag har ju varit där förut, och kommer förmodligen kunna åka dit nån fler gång under mitt år så det gjorde inte så mycket. Jag hade en bra helg.

Har glömt att berätta om halloween förra helgen. Halloween firas verkligen här och nästan varje hus är mer eller mindre dekorerat.
På själva halloweenkvällen sitter flera familjer ute på uppfarten till sina hus med stora skålar med godis som de bjuder alla barn som kommer på. Till skillnad från Sverige där man har tur om man ser någon utklädd så var det  utklädda barn med sina föräldrar överallt här.
Eftersom att det är så stort här så bestämde jag mig för att vara lite amerikansk och gå trick or treat med min kompis Alex. Hon var utklädd till pumpa och jag var utklädd till sleepy teenager (som någon vuxen ville kalla det) i stor morgonrock, fluffiga tofflor mm.
Alex tyckte att det var lite pinsamt att gå halloween eftersom vi så långt vi kunde se var de enda tonåringarna så vid varje hus där de frågade om inte vi var lite för gamla för halloween, eller där de gav oss misstänkta blickar innan vi fick ta något godis sa hon "she's from sweden, she's never been trick or treating before".
Det slutade med att jag fick förklara för alla att vi inte firar halloween speciellt mycket i sverige och att jag fick ta mer godis. Haha. Självklart har jag gått halloween förut men det var ingenting de behövde veta om. Plus att jag aldrig gått i USA så då räknas det inte!


Q&A

Hej, älskar din blogg!
Hur är det med dress code på din skola? D
Kram

Aaaww vad glad jag blir. Tack! Det är alltid så roligt att få såna kommentarer.
Dresscoden är.. jag som svensk skulle säga att den är ganska strikt. Varje gång jag säger det blir alla amerikanare så förvånade dock eftersom den jämfört med en del andra skolor inte alls är strikt.
Man får inte ha linnen med tunna axelband och man får inte heller ha tubtoppar i skolan. Jag tror egentligen att det är det enda regeln som följs. I skolkalendern som jag fått från skolan står alla regler och där står det att man inte får ha korta shorts, flipflops (vilket ALLA har så det stämmer definitivt inte) nyckelkjedjor och tröjor med starka motiv mm men det enda säkerhetsvakterna och skolpersonalen tittar efter är om man har tubtoppar eller för avslöjande linnen.

De flesta säkerhetsvakterna är snälla men det finns en säkerhetsvakt (som också är den enda kvinnan) som heter Marge. Hon är nog i 50-års åldern och riktigt bitchig. Hon har varit på mig förut för att jag inte varit på min lektion (jag hade tillstånd) och är bara allmänt sur och verkar älska att klaga på elever. Hon är överdrivet på och klagade på min kompis Stephanie för ett tag sedan för att hon hade för korta shorts och ett kort linne. Notera att det här var när skolan hade slutat och hon kom precis från sin danslektion.

Allmänt så tycker jag inte att dresscoden är svår att följa. I början när det var så varmt ute var det jobbigt att behöva ha kofta om jag hade ett tunt linne men nu går det bra. Det jobbigaste är att följa alla andra regler och vänja sig vid hur allting är annorlunda. Så som att inte bara få lämna klassrummet om jag vill, och behöva stämpla in och ut om man lämnar campus tidigare eller kommer försent. Det jag hatar här är att exakt allting du gör i ett ämne räknas som poäng. Hur strikt det är beror lite på lärare och ämne men om vi har en läxa i engelskan eller economics och jag råkar svara fel på en fråga eller så så sänks mitt betyg. Samma sak om jag får en fråga inför hela klassen och inte vet svaret. Jag tycker att man ska lära sig saker i skolan men pga det systemet så blir det som ett krav att du måste kunna allting redan innan för att få ett bra betyg. Det här varierar säkert från skola till skola men det är så jag upplever det. Okeeeeej långt svar men ja, dresscoden. Den är annorlunda från Sverige men inte för farlig :)

Kanske är det tur..

eller så var det bara meningen att jag skulle få en sån underbar placering. I morgon åker jag till Kalifornien och LA för andra gången sen jag kom hit. Kommer "bara" stanna över helgen dock men glad är jag!<3

Homecoming

Var länge sen jag skrev.. i måndags var jag på basketball tryouts. HARD CORE WORK OUT är att underdriva. Var fullkomligt död efteråt och är fortfarande. Stannade ett tag på tisdagen men sen bestämde jag mig för att inte gå varken igår eller idag. Pratade med coachen och han sa att de skulle sätta mig i något av lagen eftersom jag var utbytesstudent vilket kändes bra, men jag insåg att jag inte vill spela basket i skollaget. Allting är så tävlingsinriktat här, och de har 2h träning 6 dagar i veckan plus matcher. Jag känner att om jag ska spela basket här så kommer jag inte ha tid för någonting annat, och så roligt tycker jag inte att det är. Men det var en bra upplevelse antar jag, jag är glad över att jag testade.

I Lördags var det HOMECOMING! Jag gick upp tidigt för att åka med Shelley och fixa det sista som jag inte hunnit köpa innan. Efter det åkte jag till Marte där vi gjorde oss i ordning. Efter det hämtade Tiffany upp oss och vi åkte till Alex där vi tog bilder i hennes trädgård. Efter det åkte jag och Marte till Stephanie där vi träffade de andra som vi skulle gå ut och äta middag med innan. Vi var i hennes hus ett tag och sen åkte vi alla vidare till en italiensk restaurang. Efter det åkte vi till Santan mall där det skulle vara ett stort party. När vi kom dit visade det sig att partyt var en liten scen med dj som föräldrar och barn stod och lyssnade på. Lyckat. I stället åkte vi direkt till skolan och dansen.

Dansen var väl okej. Ärligt talat hade jag högre förväntingar. Jag antar att amerikanares sätt att ha kul är annorlunda från svenskars men ja.. djn var inte speciellt bra enligt min åsikt och ljudet kom bara från en sida av rummet. Jag vet inte om jag ska gå in på hur folk dansade men så som vissa dansade skulle jag aldrig gjort med mina lärare 2 meter ifrån. Men jag hade roligt tilsammans med mina kompisar. Efter dansen åkte jag och Marte hem till Alex där vi sov över. På morgonen åkte vi till Donkin Donuts för frukost. 

Jag ska vara ärlig och säga att high school inte riktigt är som jag tänkte mig innan jag åkte. Det är roligt att gå på high school men det har fått mig att uppskatta det svenska skolsystemet så mycket mer. Men omecoming week var så roligt och det var första veckan jag verkligen kände att high school är som på film.Alex, Tiffany, Marte, jag
Tiffany & jag


Vi som gick ut och åt middag innan dansen.
Marisa, Shivani, Carlos, Stephanie, Oscar, jag, Marte

RSS 2.0